Доступність посилання

ТОП новини

“Регіонали” відмовилися від мироваї угоди з Чорноморською ТРК.


Володимир Притула Симферополь, 17 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - А тепер про інформаційні війни в Криму. Лідери кримської організації Партії Регіонів відмовилися від мирової угоди з Чорноморською Телерадіокомпанією, яку вимагають закрити до кінця виборів. Лідер кримських “регіоналів”, 1-й віце-спікер парламенту автономії Василь Кисельов заявив у Сімферополі, що готовий до примирення лише після вступу у законну силу судового рішення про припинення мовлення “Чорноморки”.

Конфлікт між політиками з кримського виборчого блоку “За Януковича!” і журналістами Чорноморської телерадіокомпанії може призвести до закриття цього досить популярного в Криму телеканалу, а значить – до обмеження прав телеглядачів, - так вважають представники низки журналістських організацій автономної республіки, які закликали “регіоналів” і власників “Чорноморки” укласти мирову угоду. Нагадаю, що минулої п’ятниці місцевий суд Київського району Сімферополя ухвалив рішення тимчасово припинити діяльність цієї телекомпанії – на термін до закінчення виборів.

Тепер керівники Кримської Асоціації вільних журналістів та Сімферопольського Інформаційного прес-центру пропонують домовитися лідерам кримських організацій Партії регіонів і Партії “Російський блок”, які намагаються через суд закрити “Чорноморку”, і власникам цієї впливової телекомпанії, які балотуються за списком Блоку Юлії Тимошенко. Зокрема, журналісти запропонували укласти в суді мирову угоду. Цитую: "Визначати її зміст – виключне право сторін, але вважаємо можливим запропонувати наступні умови: позивач відмовляється від вимоги про призупинення дії ліцензії телерадіокомпанії, а відповідач відмовляється від застосування маніпулятивних технологій в ефірі ТРК "Чорноморська", - мовиться у заяві журналістських організацій.

Василь Кисельов
Однак лідер кримських “регіоналів” Василь Кисельов відмовився, пославшись на те, що “Чорноморка” проводила на свій захист телемарафон, і таким чином вона тисне на Апеляційний суд Криму. Василь Кисельов: “Якщо тільки у результаті тиску на суд рішення буде ухвалене не на нашу користь, то ми маємо всі підстави подавати касаційну скаргу, тому що чинився безпрецедентний тиск на суд від того моменту, як оприлюднили рішення суду першої інстанції” – заявив Василь Кисельов і додав, що його соратники з блоку “За Януковича!” готові розглянути умови мирової, але вже після рішення суду, цитую: “Все вирішуватиме суд, а після винесення судового вердикту ми зможемо сісти і розпочати розмову", - заявив керівник блоку "За Януковича!".

Директор Чорноморської ТРК Тетяна Красикова, яка входить до першої п’ятірки кримського списку Блоку Юлії Тимошенко, відкидає звинувачення у тиску на суд: “Що стосується тиску на суд, то це думка Василя Олексійовича Кисельова. Люди вийшли на вулиці і на майдани для того, аби скористатися своїм правом і
Тетяна Красикова
висловити своє ставлення до ситуації. Ми ж як засіб масової інформації лише виконуємо свою роботу”
- заявила Тетяна Красикова, додавши, що саме “регіонали” своїми заявами тиснуть на суд. Як очікується, до кінця тижня Апеляційний суд Криму має розглянути скаргу адвокатів Чорноморської ТРК на рішення місцевого суду Київського району Сімферополя про тимчасове припинення дії ліцензії цієї телекомпанії.
XS
SM
MD
LG