Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор Криму Віктор Шемчук учора ввечері вніс до кримського парламенту подання з вимогою скасувати ухвалену в середу незаконну постанову про призначення республіканського (місцевого) референдуму щодо надання російській мові статусу другої державної


В поданні наголошується, що це рішення було ухвалене депутатами, незважаючи на застереження прокурора Криму щодо незаконності їхніх дій.

В поданні наголошується, що це рішення було ухвалене депутатами, незважаючи на застереження прокурора Криму щодо незаконності їхніх дій і за наявності висновку головного управління Міністерства юстиції в Криму про невідповідність проекту постанови парламенту Конституції і законам України, а також Конституції Криму. Того ж дня постійний представник Президента України в Криму Володимир Куліш заявив про свій намір рекомендувати главі держави припинити чинність рішення парламенту автономії про проведення місцевого референдуму про надання російській мові статусу другої державної в Україні. За проведення референдуму на пропозицію депутатів від Партії регіонів і Російського блоку проголосували 53 кримські парламентарі зі ста за списком.
XS
SM
MD
LG