Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні військова судова комісія Верховного суду в Києві заслухала свідчення 50 потерпілих і їхніх представників, а також 1 засудженого в справі Скнилівської трагедії


Внаслідок падіння військового літака «Су-27» у липні 2002 року у Львові на летовищі загинули 77 осіб.

Внаслідок падіння військового літака «Су-27» у липні 2002 року у Львові на летовищі загинули 77 осіб.

Торік у червні судді військового апеляційного суду центрального регіону винесли вирок: четверо військових засуджено на терміни від 5 до 14 років. Вирок оскаржили у Верховному суді і потерпілі, і засуджені. Сьогодні розпочався розгляд справи, і представник потерпілих Володимир Кравчук і голова громадської організації «Скнилівська трагедія» Стефан Козак заявили «Радіо Свобода», що генпрокуратура затягує справу щодо організаторів авіашоу.

У 2004 році генеральна прокуратура впровадила окрему справу щодо 4 генералів штабу військово-повітряних сил, які були у числі організаторів авіашоу. Справа щодо них у суді не розглядалась, і генпрокуратура продовжила термін досудового слідства через нові обставини, повідомив представник потерпілих Володимир Кравчук.

Потерпілі у касаційних скаргах домагаються, щоби генерали опинились на лаві підсудних, а також просять збільшити розмір матеріальної компенсації від держави і терміни покарання для 4 засуджених офіцерів. Натомість останні просять Верховний суд скасувати рішення військового суду щодо них. Завтра військова судова комісія Верховного суду продовжить слухання справи Скнилівської трагедії.
XS
SM
MD
LG