Доступність посилання

ТОП новини

Голова Секретаріату Президента Олег Рибачук бореться у Криму з криміналом.


Володимир Притула Симферополь, 28 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Небезпека приходу до кримської влади криміналітету настільки велика, що рятувати ситуацію до Криму прибув голова Секретаріату Президента України Олег Рибачук. Сьогодні він провів у Сімферополі нараду із силовиками. Він заявив на зустрічі із журналістами, що ситуація вкрай серйозна, але влада готова прийняти виклик, кинутий “бандюками”.

Нарада з керівництвом правоохоронних органів Криму під головуванням Олега Рибачука, як і очікувалося, пройшла за зачиненими дверима, але силовики інформацією поділилися. Каже прокурор Криму Віктор Шемчук: “У Криму є кричущі виклики і загрози. Слід визнати, що за нашого споглядання криміналітет активно рветься до влади. Не є таємницею, що на 100 місць у Кримському парламенті претендує 121 особа з кримінальним минулим. За мандати місцевих рад змагатимутьсяпонад 500 таких кандидатів, за місця мерів – кілька десятків”.

Про серйозність ситуації, коли криміналітет іде до влади в Криму, говорить і київський гість. Олег Рибачук: “Вони збираються прийти у Верховну Раду, Вони збираються пройти у всі виборні органи. Вони збираються потім формувати уряд. Вони збираються встановити свій порядок!”

Голова Секретаріату Президента України Олег Рибачук, м.Сімферополь, 28 лютого 2006 р.
Начальник кримської міліції Володимир Хоменко підтверджує, що представники криміналітету, скориставшись законодавчими гарантіями недоторканності, масово балотуються до місцевих рад автономії: “На сьогодні ми перевірили понад 13 таких кандидатів і виявили 577 людей, які мали конфлікт із законом. Але вонимають право балотуватися. Проте, люди сьогодні мають право знати, кого обиратимуть”.

Про гласність, як знаряддя влади у боротьбі проти криміналу говорив і керівник президентського секретаріату. Олег Рибачук: “З тими ж пацанами ви на прямий ефір не вийдете – тут вони не герої. З ними можна боротися гласністю. Їх треба акуратно виводити на світло – про їхнє “героїчне минуле” виборець має нати. А щодо їхніх проблем із законом – то для цього є правоохоронні органи, які і діятимуть”.

А першою жертвою активізації правоохоронців, схоже, став депутат кримського парламенту Микола Котляревський, проти якого, як повідомили у прокуратурі, порушили кримінальну справу за підозрою у бандитизмі. Олег Рибачук у Сімферополі теж демонстрував рішучість: “Я знаю настрій президента, кримського уряду, центральної влади. Для нас це виклик. Коли бандюки кидають вам виклик, то ми його приймаємо. Один раз його
Начальник Головного Управління МВС України в Криму Володимир Хоменко, м.Сімферополь, 28 лютого 2006 р.
вже прийняли – тоді, торік, перемогла демократія. І зараз буде те ж саме. Якщо їм здається, що вони проходять до Верховної Ради Криму, за рахунок технологій і промивки мізків отримають владу – то вони помиляються. Буде глибоке розчарування!”


Він також повідомив, що за два дні в Криму відбудеться розширена міжвідомча нарада, на якій окрім нього головуватиме і секретар Ради національної безпеки та оборони Анатолій Кінах. Раніше кримські правоохоронці повідомляли, що найбільше осіб, які мали чи мають проблеми із законом – у списках Партії “Союз” і Блоку “За Януковича!”, трохи менше – у блоків Володимира Литвина, Юлії Тимошенко і Сергія Куницина. Схоже, ця проблема – повернення криміналітету до влади в Криму стає для офіційного Києва пріоритетною.
XS
SM
MD
LG