Доступність посилання

ТОП новини

Художній фільм “Помаранчеве небо”.


Віктор Міняйло Київ, 28 лютого 2006 (Radiosvoboda.org) - “Помаранчеве небо” – так називається новий художній фільм, який 1 березня вийде на екрани кінотеатрів в Україні. З назви можна зрозуміти, про що фільм : звичайно ж, про події в Україні понад річної давності, але не тільки про них...

Більше у цій історії йтиметься про кохання. Так сьогодні на прес-конференції у Києві розповіли автори фільму і запевнили, що це повністю українська стрічка, знята українською компанією на українські гроші.

Революція – це кохання, - читаємо на афішах фільму “Помаранчеве небо”. А генеральний продюсер стрічки Ярослав Мендусь розповідає:

“Наш фільм не про революцію, наш фільм про стосунки між молодими людьми. Але історія їхнього кохання розвивається на Майдані, на фоні подій, які облетіли весь світ, і відомі стали, як “Помаранчева революція”. Вони представники різних політичних угруповань. Головна героїня – активний учасник “Помаранчевої революції”, а головний герой – людина дещо аполітична. Він з‘являється на Майдані, не стільки тому, що міняє своє відношення до політики, скільки тому, що зустрічає людину, з якою хоче розділити своє життя. Все це відбувається на фоні динамічного процесу, пов‘язаного з боротьбою на виборах президента. Все це супроводжується достатньо гострими подіями в їхньому особистому житті”.

На фільми витратили пів мільйона доларів США, повідомив генеральний продюсер.

А журналісти поцікавилися у головних героїв українки Лідії Оболенської і росіянина Олександра Лімарьова, чи склалися у них романтичні взаємини під час роботи над фільмом:

“Романтіческіх отношений у нас... Конечно, конечно зав’язались”

“Помаранчеве небо” – це чисто український твір, лише кілька зірок російського кіно"
, - переконував присутніх автор сценарію Юрій Бутусов:

“Більша частина акторів нашого фільму – це українці. Дійсно українська сценарна група, режисерська група. Це було дуже складно. Звичайно, можливо простіше було запросити готову команду з Росії, там налагоджений кіно бізнес, там налагоджене виробництво. “Мосфільм” працює, як конвеєр, не гірше “Голівуду”. Але у нас з самого початку було бойове завдання – зробити дійсно український фільм”.

Автори “Помаранчевого неба” розповіли, що фільм буде двомовний, адже - це логічна ситуація для Києва. Головний режисер Олександр Кирієнко:

“Суржика не буде! Ми нє снімалі Вєрку Сєрдючку. Крєпкіє словєчкі будут, от ніх нікуда нє дєнєшся”.

У середу фільм можна буде побачити, а це як кажуть його автори, краще - ніж сто разів почути.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG