Доступність посилання

ТОП новини

В Криму загострюється ситуація.


Володимир Притула Симферополь, 1 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - В Криму загострюється ситуація, і цим дуже стурбований президент Віктор Ющенко. Таку заяву сьогодні у Сімферополі зробив керівник президентського секретаріату Олег Рибачук. Він повідомив, що вже у четвер до Криму прибуде секретар Ради національної безпеки та оборони України Анатолій Кінах і низка членів уряду, щоб розробити заходи для стабілізації ситуації в автономії.

У Сімферополі Олегу Рибачуку довелося спостерігати розквіт демократії – перед головним входом до приміщення кримського уряду, де він проводив прес-конференцію, зібрався велелюдний пікет репатріантів, які вимагають землі. А з іншого боку урядового приміщення, де розташоване Постійне представництво Президента України і де уже третій день працює керівник президентського секретаріату, вирують інші пристрасті. Тут свій мітинг провели активісти проросійської радикальної організації “Прорив”, які пообіцяли масові заворушення і силову протидію членам УНА-УНСО, якщо ті приїдуть до Криму: “Кримчани попереджають нову владу України, що приїзд націоналістів може стати початком кровопролиття! Організація “Прорив” готова влаштувати “гідну” зустріч послідовникам фашизму, так само як це робили наші діди, звільняючи Крим”. Раніше керівники УНА-УНСО заявляли, що виступають за ліквідацію кримської автономії і мають намір привезти до Криму своїх прихильників, щоб фізично затримати лідерів сепаратистів.

Активісти проросійської організації "Прорив" пікетують Представниццтво Президента України в Криму, м.Сімферополь, 1 березня 2006 р.
Олег Рибачук, проводячи сьогодні прес-конференцію у Сімферополі не коментував мітинг проросійських радикалів, заявивши лише, що геополітичні аспекти, які впливають на внутрішньополітичну ситуацію в Криму, теж хвилюють президента Ющенка. За його словами, главу держави бентежить безпорадність кримської влади, а також те, як кримінальні сили рвуться до владних структур автономії не відчуваючи спротиву на місцях.

Олег Рибачук: “На 100 місць у Верховній Раді Криму сміливо крокують 116 кандидатів, які точно мали у своєму житті серйозні проблеми із законом. Це ті люди, які потім писатимуть закони, формуватимуть уряд, вчитимуть демократії – все це не може не хвилювати президента. Центральна влада не може допускати того, що зараз відбувається у Криму”.

Він повідомив, що уже завтра до автономної республіки прибуває секретар Ради національної безпеки та оборони України Анатолій Кінах і низка членів уряду, щоб розробити заходи для стабілізації ситуації в регіоні. Першим кроком до цього стане оприлюднення повних списків усіх кримських кандидатів у депутати рад усіх рівнів, які мали чи мають проблеми із законом. В усякому випадку – так пообіцяв голова Секретаріату Президента України.
XS
SM
MD
LG