Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Кінах та Олег Рибачук у Криму.


Володимир Притула Симферополь, 2 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Сімферополі в четвер пройшло засідання Робочої групи з комплексного аналізу виконання Конституції, законів України та актів президента в Автономній Республіці Крим. Головували на засіданні секретар Ради національної безпеки та оборони України Анатолій Кінах і керівник Секретаріату Президента Олег Рибачук.

Згадану Робочу групу розпорядився створити Президент України Віктор Ющенко, підписавши днями укази про проведення комплексного аналізу стану виконання Конституції та законів, актів Президента України в Автономній Республіці Крим, а також про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони “Про суспільну ситуацію в АРК”.

Засідання тривало не більше двох годин, але його учасники проговорили, за словами Олега Рибачука, близько 10-12 блоків питань. А рішення по кожному з них високопосадовці пообіцяли оприлюднити вже завтра. Олег Рибачук каже, що ситуація в Криму дуже непроста і вона турбує президента Ющенка, тож новостворена Робоча комісія буде особливою: “Те, чим ця Робоча група відрізняється від інших – це не разове чи дворазове засідання. Буде постійний моніторинг за ситуацією в Криму.І щонайменше 2 дні на тиждень ближчим часом я гостюватиму тут. І доповідатиму Президенту щотижнево. Про те, як виконуються короткострокова, середньо- і довгострокова програми. Я вам обіцяю, що це не разова акція”, – сказав Олег Рибачук. Він також повідомив, що до 10 березня до Секретаріату Президента України будуть подані варіанти реагування на ситуацію в Криму.

Серед питань, що розглядалися – кадрові і земельні проблеми, питання боротьби з криміналітетом, який рветься у Криму до влади, і політико-правові аспекти. Каже секретар Ради нацбезпеки та оборони Анатолій Кінах: “Ми розглянули дуже серйозний блок питань, які стосуються суспільно-політичної ситуації. Виконуючи указ президента з проведення чесних виборів, ми домагатимемося, щоб під час дуже складної і гострої конкуренції за місця до парламентів України та АРК не допускати спекуляцій на загальнонаціональних цінностях, не допускати, щоб політичні структури використовували теми мови, релігії, територіальної цілісності як розмінну монету для досягнення 3-х відсотків на виборах всупереч стабільності та ефективного розвитку держави.Це не припустимо!”, – заявив Анатолій Кінах. Він також відзначив, що Робоча група буде "дуже жорстко розглядати питання", пов’язані з виконанням в Криму Конституції і законодавства України. Тим часом деякі проросійські мас-медіа уже повідомив, що Київ де-факто запроваджує пряме президентське правління в Криму.
XS
SM
MD
LG