Доступність посилання

ТОП новини

Кримчан закликають голосувати проти всіх.


Володимир Притула Симферополь, 9 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Відома радикальна проросійська організація “Народний фронт “Севастополь-Крим-Росія” закликала кримчан на парламентських виборах голосувати проти всіх. У четвер на прес-конференції у Сімферополі лідери цієї організації заявили, що в умовах української анексії Криму і Севастополя вільних виборів у цих регіонах не може бути априорі.

Лідери Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” Святослав Компанієць і Валерій Подьячний, які заявили, що хочуть конституційним і законним шляхом добитися повернення Криму і Севастополя до складу Росії, переконані, що Партія Регіонів, Російський блок, блок “За Януковича!”, Російський об’єднаний блок “Крим-Росія” та інші організації, які позиціонують себе як проросійські, насправді дурять кримчан і і за суттю є антиросійськими. Але причина того, що вони сьогодні закликали кримчан на виборах 26 березня голосувати проти всіх, є іншою. Каже один з лідерів Фронту “Севастополь-Крим-Росія” Святослав Компанієць: “Ми вважаємо, що на анексованій території будь-які вільні вибори неможливі. Всі українські партії висловлюють інтереси будь-кого – донецьких, дніпропетровських, львівських, але тільки не кримчан!”.

Координатор Фронту Валерій Подьячний на прес-конференції у Сімферополі звернув увагу, що вони закликають не до бойкоту, а до активної участі у голосуванні, щоб не дати “біло-блакитній” чи “помаранчевій”, але однаково українській владі сфальсифікувати вибори. Валерій Подьячний: “Тому закликаємо кримчан: піти і до Верховної Ради АРК проголосувати проти всіх. Оскільки всі виборчі блоки не віддзеркалюють справжнього волевивлення кримчан на воз’єднання Криму і Севастополя із Росією. Весь трагізм ситуації у тому, що українські партії створюють тут свої філії і за нас, кримчан, вирішують наші проблеми. А головна наша проблема – це воз’єднання Криму і Севастополя із Росією!”.

Водночас лідери Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” виступили з різкою критикою намірів кримського парламенту провести в автономії референдум про надання російській мові статусу державної. За словами Святослава Компанійця, референдум насправді є піар-акцією “біло-блакитної” кримської влади, яка за своєю суттю є “антиросійською”. Святослав Компанієць продовжує: “Цей референдум має абсолютно пропагандистський характер, він не призведе до жодних правових наслідків і за суттю є знущанням над багатонаціональним народом Криму, черговим обманом. Не Донецьк має вирішувати нашу долю, а ми тут самі!”, - заявив один з лідерів Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” Святослав Компанієць. Нагадаю, що референдум про надання російській мові статусу державної за рішенням Верховної Ради Криму має пройти 26 березня.

У штабі ініціаторів цього референдуму – виборчого блоку “за Януковича!” заяви радикалів з Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” назвали “провокаційними” і висловили припущення що за ними стоять “помаранчеві” політичні сили. Активісти ж Фронту на ці звинувачення не звертають уваги. Вони кажуть, що на виборах колишні “кучмісти”, тобто ті, хто обкрадав Україну, об’єдналися з колишніми “цековцями”, які свого часу зрадили російську ідею, і тепер обманюють кримчан та дискредитують справжніх російських патріотів.

На фото: Лідери Народного Фронту “Севастополь-Крим-Росія” Святослав Компанієць і Валерій Подьячний, м.Сімферополь, 9 березня 2006 р.
XS
SM
MD
LG