Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі говорили про європейські стандарти журналістики.


Петро Каландирець /images/photo/10.03.2006_1.jpg Одеса, 10 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Цій темі був присвячений семінар проведений з ініціативи управління інформації Одеського міськвиконкому. Захід проведений в рамках міської програми підтримки засобів масової інформації і сприяння розвитку інформаційної сфери.

„Подібна тематика вперше представлена на семінарі в Одесі”, повідомила кореспонденту радіо „Свобода” заступник начальника управління інформації міськвиконкому Олена Варичева. На початку 2006 року вона брала участь у міжнародному семінарі Італійського радіо і мала нагоду власними очима почути про умови праці журналістів у багатьох країнах Європейського Союзу – Угорщині, Чехії, Італії. На італійському семінарі Олена Варичева дізналася чимало цікавого і про умови роботи журналістів Радіо Тірана з Албанії.

„В Одесі ми говорили перш за все про європейські правові, морально-етичні стандарти роботи працівників засобів масової інформації”, сказала Олена Варичева.

До дискусії на семінарі залучили і керівника єдиного подібного в Україні управління європейської інтеграції і зв’язків з одеською діаспорою Ольгу Садовську. Вона, зокрема, порушила актуальні юридичні питання . Ольга Садовська вважає, що проведений в Одесі семінар став важливим для працівників ЗМІ і привернув їхню увагу.

„У нас є достатньо багато проблем з точки зору роз’яснення українського законодавства та застосування у життя норм, які регулюють права журналістів. Ми говорили саме про складні взаємини між такими сторонами у правовідносинах таких суб”єктів як як держава і журналіст, журналіст і господар ЗМІ. Важливою була тема щодо прав, які передбачені не лише в українському законодавстві, але і у правових документах у багатьох країнах Європейського Союзу”.

Начальник управління європейської інтеграції і зв’язків з одеською діаспорою Одеського міськвиконкому Олена Садовська переконана, що практичне значення проведеного семінару „буде надзвичайно цінним для тих хто мріє стати журналістом і для працівників ЗМІ, які працюють у сфері висвітлення правових подій”.

У другій частині семінару „Європейські стандарти журналістики” був проведений „круглий стіл” за участю представників Європейського університету в Одесі, місцеві журналісти, представники громадських організацій.
XS
SM
MD
LG