Доступність посилання

ТОП новини

Німецька преса про Віталія Кличка.


Надія Кандиба /images/photo/Klichko_press_Mer.jpg Німеччина, 14 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Попри те, що Віталій Кличко вже тривалий час, як завершив свою боксерську кар’єру і вирішив піти в українську політику, уваги в Німеччині до його особи не бракує. У ці дні чимало німецьких газет та журналів пишуть про „найскладнішій бій”, який ще доведеться витримати колишньому українському боксеру.

У світі Кличка є чіткі правила, пише часопис „Шпіґель”, а саме: друге місце не рахується або, наприклад, кожного разу йдеться про все або нічого. Кореспондент німецького журналу Гауке Ґоос знає, про що говорить: український боксер тривалий час жив у Німеччині. Тренуючись в гамбурзькому клубі „Універзум”, він здобув звання чемпіону світу. Разом зі своїм молодшим братом Володимиром він був частим гостем ток-шоу на німецьких телеканалах. „Люди на Заході відразу полюбили боксера зі Сходу, оскільки складалося враження, що Кличко краще розуміє Захід, ніж чимало самих його жителів”, - наголошує німецький журналіст і пояснює:

„Кличко полишив Україну, щоб вистояти в умовах ринку, він діяв, як людина-підприємство і тепер повертається, щоб принести ринкову економіку Україні”, - пише Гауке Ґоос. Щоправда, як зазначають німецькі коментатори, в Києві український боксер, який вирішив оголосити бій корупції, вигладає, як „інопланетянин”. До речі, саме так назвав статтю в „Шпіґелі” й Гауке Ґоос. Німецькі видання пишуть про те, що Кличку, який, за власними словами, виступає за дотримання закону, за порядок та дисципліну, доведеться витримати в Києві, мабуть, свій „наскладніший бій”. „Майже ніхто з оглядачів не вірить у його перемогу”, - констатувала газета „Таґесшпіґель”, враховуючи всю складність української політики .

„Але Кличко, - пише далі видання, - мабуть, не був би Кличком, якби він дозволив, щоб такі прогнози вплинули на нього, оскільки в політиці діють ті самі правила, що й у спорті”:

"Я дуже не люблю поняття "якщо". Я звик ставити перед собою завдання: досягати найвищого результату. І я зараз іду на вибори ( муніціпальні ) лише з однією метою: перемогти. І думки "якщо " у мене немає" , – це його слова в нещодавньому інтерв’ю Радіо Свобда.

Оглядач газети „Зюддойче цайтунг” Франк Ніхузен разом із Віталієм Кличком відвідав одну з київських лікарень. Після цього журналіст зауважив:

„Дуже дивна картина. Боксер, який став світовим чемпіоном, який знався з Юлією Робертс, товаришує з Мухамедом Алі, святкував разом з Бекенбауером, тепер дещо скуто постав перед лікарями, які щомісяця заробляють, мабуть, не більше 150 євро. Виникає запитання, чому він це робить?”, - дивується німецький журналіст. Шукаючи відповіді на це запитання, газета „Зюддойче цайтунг” процитувала самого Віталія Кличка, який говорить, що повернутися примусило його „занепокоєння розвитком подій на батьківщині” і „розчарування, викликане зрадою ідеалів революції”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG