Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі презентували новий інформаційний сайт.


Петро Каландирець

Одеса, 16 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Він створений управлінням інформації Одеської міськради (керівник – Едуард Щеглов) в рамках міської програми підтримки ЗМІ на 2004-2006 роки.

За останній рік зацікавлення до офіційного сайту міста значно зросло. Так, якщо минулого року кількість відвідувань складала у середньому 1,5 тисяч сторінок на добу – сьогодні фіксуються 5 – 6 тисяч щоденних оглядів.

Як повідомили журналістам на проведеній 16 березня презентації нового інформаційного сайту, його завдання - підвищення якості інформаційно-комунікаційного зв”язку між органами влади і громадянами, органами влади і засобами масової інформації. „Забезпечення відкритості діяльності органів місцевого самоврядування , „прозорості” ухвалення і виконання рішення, реалізація взаємодії громадян і органів державної влади залишаються важливою метою функціонування сайту”.

За словами заступника начальника інформації Одеської міськради Ірини Ткач, „старий сайт міськради застарів морально і фізично. Завдання, які у 2003 році ставилися перед його розробниками, вже не відповідають сучасним очікуванням”.

Використання нового доменого імені сайту www.odessa.ua має полегшити пошук офіційного сайту Одеси у мережі Інтернет, зокрема, і для відвідувачів з інших країн.

У глобальній мережі Інтернет будуть існувати російська, українська та англомовна версії сайту. Найчастіше планується поповнювати російську версію. Англомовна версія буде перш за все наповнюватися інформацією цікавою і корисною для закордонних відвідувачів.

Нині створені понад тисяча сторінок сайту, які мають інформацію про роботу Одеської міської ради, його виконавчих органів, напрямки їхньої діяльності, структуру і повноваження, години прийому посадових осіб, розміщений перелік необхідних документів для одержання дозволів і послуг, зразки документів, і так далі.

Наповнення онлайнової бази документів (розділ „Нормативні акти”) забезпечує відкритість вже ухвалених рішень, які стосуються інтересів територіальної громади міста і є одним з пріоритетів подальшого розвитку сайту. Значно покращений тут і пошук документів.

Нові розділи сайту „Міжнародна співпраця”, „Музеї і театри Одеси”, „Пам”ятники Одеси”, „Карта Одеси”, „Фотоальбом міста”, „Віртуальні тури” покликані сприяти зміцненню іміджу Одеси не лише як культурного і туристичного центру, але і як міста, привабливого для інвестиційної діяльності.

Корисними для одеситів стануть розділи „Міський транспорт. Схема руху міського транспорту”, (історія розвитку транспорту, довідкова інформація, дані про таксі міста, які мають ліцензії на право перевезення, схеми трамвайного і тролейбусного сполучення) та „Аварійні й довідкові служби”.

У розділі „Міжнародна співпраця” міститься інформація про міста-побратими Одеси, міста-партнери, консульства і дипломатичні місії, які працюють в українському причорноморському місті.

„Ми збираємо можливу інформацію. Це герби міст, їхні офіційні Інтернет-адреси, довідкова чи цікава інформація про міста-побратими з фотографіями. Особливістю цього розділу є те, що вперше, крім короткої інформаційної довідки, відвідувачі сайту матимуть можливість ознайомитися з хронологією офіційних зустрічей і візитів, датами підписання угод про партнерство і співпрацю. Така інформація була зібрана за підтримки Департаменту зовнішніх зв”язків”,- повідомила заступник начальника управління інформації Одеської міськради Ірина Ткач.

Вона висловила задоволення, що інформація про місто Одесу вже міститься на Інтернет-сторінках міст-побратимів: канадського Ванкувера та японського Йокогами.
XS
SM
MD
LG