Доступність посилання

ТОП новини

Делегація Європарламенту у четвер вирушає спостерігати за українськими виборами.


Наталія Вікуліна Брюссель, 20 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У четвер до Києва прибуває делегація Європарламенту, яка спостерігатиме за українськими виборами. Учасник делегації, прес-секретар Європарламенту Цезари Леванович повідомив радіо “Свобода”, що представники Європарламенту сподіваються: за будь-яких результатів виборів Україна й надалі розвиватиме відносини з Євросоюзом.

До України прибудуть 7 депутатів і 8 інших працівників Європарламенту, які протягом кількох днів стежитимуть за перебігом української передвиборчої кампанії і голосування. Очолюватиме делегацію поляк Марек Сівец, який є головою Комітету парламентської співпраці ЄС-Україна. У складі делегації є також депутати з Британії, Нідерландів, Німеччини, Франції, Литви та Польщі. Парламентарії працюватимуть в Україні разом із спостерігачами від ОБСЄ, члени Європарламенту будуть єдиними представниками від Євросоюзу на українських виборах. Говорить прес-секретар Європарламенту Цезари Леванович:

“Європарламент взяв на себе багато зобов”язань під час виборів 2004 року, під час Помаранчевої революції. Те, що ми робимо нині, це природнє продовження цих зобов''язань… Звичайно, нас цікавлять результати виборів, ми не думаємо, що в такій демократичній країні, як Україна, в делегації виникнуть проблеми, щодо цього ми не турбуємося”, - сказав представник прес-служби Європарламенту.

За його словами, нині важко передбачити результати виборів, оскільки немає чіткого бачення, якою буде майбутня коаліція.

Але який вплив на відносини Києва та Брюсселя матиме новий склад Верховної Ради, до якої може увійти багато представників партії Януковича? Говорить Цезари Леванович:

“Ми подивимося на склад нової коаліції. Але, як говорив пан Ющенко, якими б не були результати виборів і і яким би не був новий уряд, він упевнений, що Україна йтиме шляхом, вибраним після Помаранчевої революції. Тому що машину вже запущено, відносини України з Євросоюзом є добре налагодженими, це не нова справа. Отже, ці відносини є надто серйозними, надто важливими і надто просунутими, аби можна було очікувати нову революцію в іншому сенсі, це скоріше неможливо”, - вважає прес-секретар Європарламенту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG