Доступність посилання

ТОП новини

<img src="/images/photo/Belarus_Election_nameti.jpg" style="float: left; border: solid black 1px;">У Мінську сьогодні увечері розпочалася нова акція протесту білоруської опозиції


Учасники протесту встановлюють намети на одному із центральних майданів міста. Туди ж підвезли і спальні мішки. За повідомленням кореспондентів Радіо “Свобода”, на Жовтневому майдані зібралося щонайменше 15 тисяч прихильників опозиції. Учасники протесту стверджують, що результати президентських виборів сфальсифіковані, і вимагають провести повторні вибори.

Учасники протесту встановлюють намети на одному із центральних майданів міста. Туди ж підвезли і спальні мішки.

За повідомленням кореспондентів Радіо “Свобода”, на Жовтневому майдані зібралося щонайменше 15 тисяч прихильників опозиції. Учасники протесту стверджують, що результати президентських виборів сфальсифіковані, і вимагають провести повторні вибори. Вони оточили намети кількома “живими кільцями” і не пропускають до них співробітників міліції.

Кандидат від демократичної опозиції Олександр Мілінкевич закликав демонстрантів залишатися на майдані протягом усієї ночі.

Сьогодні спостерігачі від Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявили, що президентські вибори у Білорусі - не відповідали демократичним стандартам.

А речниця Європейської Комісії Емма Адвін заявила:

“Я думаю, вже остаточно зрозуміло, ми можемо уже сказати, що багато аспектів кампанії, особливо арешти членів опозиції, не можуть мати місце під час чесних і справедливих виборів. Член керівництва Євросоюзу Беніта Ферраро-Вальднер уже сказала, що всі арештовані члени опозиції мають бути звільнені негайно”.

Натомість керівник місії спостерігачів від СНД Володимир Рушайло вважає, що, незважаючи на низку технічних порушень, вибори пройшли із дотриманням усіх норм білоруського законодавства.
XS
SM
MD
LG