Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині не допустять фальсифікацій та зриву виборів.


Петро Каландирець /images/photo/Belosyuk_Volodymir.jpg Одеса, 22 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Фальсифікувати результати найближчих виборів в Одеській області практично неможливо. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив голова Одеської обласної територіальної виборчої комісії Володимир Белоусюк.

За словами голови обласного тервиборчкому, фальсифікації виключені хоча б тому, що до складу кожної з комісій входять від 8 до 15 представників різних політичних партій. За підрахунком голосів слідкуватимуть і закордонні спостерігачі. В Одеській області, до речі, вже працює достатньо представницька група спостерігачів з Польщі, Канади та Сполучених Штатів Америки. Кожен зі спостерігачів має право перевірити будь-який акт чи протокол виборчої комісії. Чи приїдуть 26 березня до Одеси спостерігачі з країн СНД, голова Одеської обласної територіальної виборчої комісії Володимир Белоусюк нині не знає.

На його думку, ще одним фактором, який виключає фальсифікації виборів, є високий ступінь захисту бюлетенів.

Голова Одеської обласної територіальної виборчої комісії запевнив, що прикрі інциденти минулих виборчих кампаній, коли представників опозиційних до влади політичних сил, під будь-якими приводами позбавляли можливості спостерігати за перебігом голосування і підрахунком голосів – на виборах 2006 року „будуть категорично виключені”.

Особливу увагу у день голосування приділятимуть інвалідам, хворим, громадянам похилого віку, які мають бажання проголосувати, але не можуть цього зробити.

Володимир Белоусюк: „Ми хочемо, щоб люди прийшли і сказали своє слово. Ми хочемо, щоб Закон спрацював і волевиявлення одеситів стало відомим”.

Всі виборчі дільниці в Одеській області в день виборів будуть забезпечені не лише бюлетенями для голосування, але і ліхтариками. Про це на прес-конференції заявив виконувач обов”язків голови облдержадміністрації Борис Звягінцев.

Чиновник зазначив, що надходять різноманітні повідомлення про можливу загрозу відімкнення енергоблоку Молдавської гідроелектростанції саме в день виборів в Україні.

Борис Звягінцев наголосив, що обласна влада зробить усе можливе, щоб уникнути критичної ситуації. За його словами, „Якщо Молдавську ГРЕС таки відімкнуть і електроенергії не буде вистачати, в Одесі на деякий час будуть знеструмлені кілька підприємств”.

На фото: Володимир Белоусюк
XS
SM
MD
LG