Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура звинуватила Службу безпеки України у незаконному прослуховуванні журналіста Олександра Корчинського


Як повідомив сьогодні заступник Генпрокурора Віктор Шокін, СБУ порушила проти журналіста оперативно-розшукову справу після публікації ним статті про перебування в Ізраїлі генерала Пукача, якого звинувачують у вбивстві Георгія Гонгадзе

Як повідомив сьогодні заступник Генпрокурора Віктор Шокін, СБУ порушила проти журналіста оперативно-розшукову справу після публікації ним статті про перебування в Ізраїлі генерала Пукача, якого звинувачують у вбивстві Георгія Гонгадзе. Заступник Генпрокурора повідомив:



“Рішення про початок та заведення ОРС приймав особисто пан Турчинов. Відносно пана Корчинського проводилися заходи, це була прослушка. ОРС знищили, підписав цю постанову особисто Турчинов, по знищенню цього ОРС”.

Заступник генпрокурора звинуватив СБУ у підробці документів проти Корчинського.

Сам журналіст наразі не вірить заявам Генпрокуратури і обіцяє, що цю справу так не залишить:



Якщо буде точно мені відомо і це було доказово по кримінальній справі, що, по перше, це зробив таки Турчинов, по-друге, була підробка документів для того, щоб мене прослуховувати і це було незаконно, от тоді я обов’язково матиму претензії, чи до Турчинова, чи до когось іншого, хто це зробив”, - зазначив Олександр Корчинський.

У червні минулого року журналіст Корчинський з посиланням на неназване джерело поширив інформацію, що розшукуваного генерала Пукача виявили в Ізраїлі.

Пан Турчинов після відставки з посади голови СБУ, звинуватив у витоку цієї інформації одного із заступників Генпрокурора.
XS
SM
MD
LG