Доступність посилання

ТОП новини

На виборах міського голови Одеси перемагає Едуард Гурвіц.


Петро Каландирець /images/photo/27.12.2005_Gurvic_1.jpg Одеса, 28 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - За даними оброблених 87 бюлетенів виборців фаворитом виборчих перегонів в Одесі є діючий міський голова Едуард Гурвіц. За нього проголосували 197 тисяч 109 виборців, у той час як за його головного суперника – лідера руху „Громадянська позиція” Сергія Бовбалана – 79 тисяч.

Сьогодні ще не можна зі впевненістю говорити, що одразу після оголошення результатів голосування в судах Одеси не розпочнуться розгляди скарг тих кандидатів на посаду міського голови, які вважають причиною програшу порушення їхніх прав у день проведення голосування. Подібні судові розборки безперервно супроводжували вибори мера Одеси від 1994 року.

Нинішньому ймовірному переможцю місцевих виборів вдалося поновитися на посаді мера лише минулого року, після Помаранчевої революції. Тоді, подавши скаргу до Приморського райсуду Одеси, він довів, що вибори 2002 року були сфальсифіковані. Рішенням суду постанову міськвиборчкому про перемогу екс-мера Одеси Руслана Боделана скасували, а Едуарда Гурвіца тоді визнали переможцем.

За рік перебування на посаді міського голови Едуарду Гурвіцу вдалося чимало.

Уже рік в Одесі відновлене щоденне постачання гарячої води. Вісім років перед цим гаряча вода в Одесі з’являлася лише у святкові дні та на „чистий четвер”...

Успішно проведені кілька земельних аукціонів. Визначені переможці конкурсу, які будуть інвестувати будівництво міського заводу з переробки сміття. Триває пошук інвесторів реконструкції Міжнародного аеропорту „Одеса”.

Одесити пояснюють свій вибір таким чином:

1. „У минулому він нас задовольняв і претензій до нього не було. Чекаю від нього, щоб в Одесі було не так погано жити, щоб ціни не підвищувалися. Хоча ціни і не від нього залежать, але надії такі є. Хочемо, щоб і проявів злочинності було якнайменше”.

2. „Я бачу, що Гурвіц - людина-господарник. І він не займається здирництвом, як колишній Боделан. Пограбував Одесу - і ще його заступником начальника порту Санкт-Петербурга призначили... Чекаю від мера ремонту автошляхів і міжквартальних проїздів. Думаю, що він усе це зробить”.

3. „Ми інших кандидатів не знаємо, а цього знаємо. Нічого ми ні від кого не очікуємо. Гурвіца ми знаємо, а про інших - поняття не маємо”.


У спадок від попередньої влади нинішня отримала чимало проблем у житлово-комунальній сфері міста. Серед першочергових планів є і продовження ремонту автошляхів. Великою проблемою залишається перевантаження особливо центральних вулиць Одеси приватним автотранспортом. Міська влада відтепер затверджує лише ті проекти будівництва нових житлових комплексів, готелів які передбачають наявність автопаркингів. В Одесі планується будівництво нових шкіл, дитячих садочків.
XS
SM
MD
LG