Доступність посилання

ТОП новини

Британська преса: Андрій Шевченко переходить до “Челсі”? Сам Шевченко про це нічого не знає


Олекса Семенченко Лондон, 30 березня 2006 (RadioSvoboda.ua) – За кого змагатиметься футбольна зірка України Андрій Шевченко? Сьогодні британські газети поширили сенсаційну інформацію, начебто футбольний клуб “Челсі” одержав принципову згоду капітана збірної України і нападника італійського клубу “Мілан” на перехід влітку цього року до лондонської команди, яка належить російському мільярдерові Романові Абрамовичу. Сам Шевченко, як і раніше, рішуче відкидає таку можливість.

Чергову новину про нібито перехід Андрія Шевченка до британської команди оприлюднили газети Daily Mail і Guardian, а також, посилаючись на італійські мас-медіа, про це повідомив телевізійний канал Euronews. Підзаголовок у Daily Mail звучить так: “Роман нарешті одержує потрібну йому людину”. За даними часопису, вже є принципова згода на чотирирічний контракт, за умовами якого платня Андрія Шевченка становитиме щонайменше 110 тисяч фунтів стерлінґів на тиждень (це майже 200 тисяч доларів).

Підписання контракту могло б означати завершення неодноразових намагань Романа Абрамовича одержати Шевченка. З літа 2003 року він робив уже три спроби щодо цього. Крім зарплати українцеві, яка може становити близько 40 мільйонів доларів за 4 роки, “Челсі” готові задовольнити вимогу “Мілану” щодо виплати близько 60 мільйонів доларів клубові. Адже до завершення контракту Шевченка з італійцями залишилося 3 роки.

Daily Mail зазначає, що дружина Шевченка, американська моделька Кристин Пазик відвідала Лондон минулого місяця як гостя Абрамовича та його дружини Іріни, щоби оцінити спосіб життя у британській столиці. Газета наводить слова Шевченка, начебто сказані в одному інтерв’ю: “Я втомився грати проти італійських команд. Надто багато тиску відчуваєш і на полі, і поза ним. Із того моменту, як ступаєш тут на поле, ти не граєш у футбол, а береш участь у війні”.

Щоправда, в інших інтерв’ю Андрій Шевченко рішуче й неодноразово спростовував можливість переходу до британської команди. Він наголошував, що буде щасливий грати за “Мілан” до кінця футбольної кар’єри.

Сьогодні він знову підтвердив це. В інтерв’ю італійському агентству ANSA Шевченко заявив, що не знає про жодну пропозицію переходити до іншої команди. “Мені нічого й заперечувати – все й так ясно. От тільки що інші все говорять про це”, – сказав футболіст і жартома висловив подяку британській пресі: “Може, “Мілан” мені тепер іще контракт продовжить”.

А проте українського форварда хотіли б бачити в багатьох командах світу. Сьогодні про це, зокрема, казав головний тренер збірної Бразилії Карлос Алберту Паррейра.
XS
SM
MD
LG