Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківські студенти домоглися введення карантину.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 3 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника домоглися введення карантину. Вони обґрунтували свої вимоги тим, що остерігаються подальшого поширення масового захворювання на кір.

До 10 квітня на вимогу студентів Прикарпатського університету імені Василя Стефаника ректорат цього навчального закладу запровадив карантин у зв’язку з масовим захворюванням на кір. Студенти мотивують свої вимоги тим, що кір може стати причиною смертельних випадків. Вони навіть вдалися до попереджувального страйку, заблокувавши входи і виходи з університету.

Містом тим часом поповзли чутки, що двоє студентів померло від цього захворювання. Обласні санепідемстанція та управління охорони здоров’я відразу ж спростували цю інформацію. Студентка факультету іноземних мов Надія Черниш так пояснює радикальні заходи, до яких змушені були вдатися студенти:

„Ми змушені були це зробити, адже напередодні у зв’язку із захворюванням на кір карантин було запроваджено в сусідньому медичному університеті. Але це не допомогло: хвороба поширилась на інші навчальні заклади. Тож довелося потиснути на керівництво вузу”.

Місцева влада заявляє, що ситуація перебуває під повним контролем і немає жодних причин для паніки. Хоча ані обласна облдержадміністрація, ані міська влада не зробили з цього приводу офіційних заяв. Очевидно, на перешкоді стало завершення виборчої кампанії. Студенти ж заявляють: якщо захворювання не буде локалізовано, то вони готові до найрішучіших заходів.
XS
SM
MD
LG