Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор Криму Віктор Шемчук звернувся до представника президента України в АРК, голови Верховної Ради автономії та голови кримського уряду з вимогою забезпечити швидкий та об”єктивний підрахунок голосів на виборах 26 березня


За словами Віктора Шемчука, станом на кінець дня 2 квітня лише у 16 з 25 територіальних виборчих комісій встановлені підсумки голосування і протоколи передані до виборчої комісії АРК

За словами Віктора Шемчука, станом на кінець дня 2 квітня лише у 16 з 25 територіальних виборчих комісій встановлені підсумки голосування і протоколи передані до виборчої комісії АРК.

На 6 комісіях підсумки голосування не підбиті, оскільки там не співпали протоколи, передані у комісії з тими, що отримали спостерігачі. Там триває перерахунок голосів.

З 3 комісій не одержано ще жодного результату голосування, хоча формально підрахунок голосів мав закінчитися ще 31 березня.

На думку оглядачів, це стримує реакцію прокуратури, оскільки вона має право опротестовувати ті чи інші результати голосування лише після встановлення результатів виборів.

Наразі прокуратура розслідує лише дві кримінальні справи за фактами порушень виборчого законодавства.

Коли ж будуть відомі результати по всій республіці, таких справ очікують набагато більше.
XS
SM
MD
LG