Доступність посилання

ТОП новини

Про офіційні й неофіційні причини відвідин Віктором Ющенком Закарпаття.


Тетяна Ярмощук Київ, 7 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні Президент України Віктор Ющенко здійснить робочу поїздку до Закарпатської області. Пан Президент хоче ознайомиться, як Закарпаття готується до можливих сезонних паводків.

Офіційна причина відвідин Віктором Ющенком Закарпаття – загроза повені. Однак раніше тамтешні МНСники заявляли, що загрозу повені ліквідували. Які ж іще причини могли спонукати гаранта конституції відрядитися в Закарпаття?

Політолог Олександр Дергачов вважає, що бажання поспілкуватися з новообраним керівництвом регіону.

“Звичайно, візит матиме таку складову, як контакти з новообраними місцевими керівниками. Думає, що у будь-якому випадку господарські і політичні питання присутні у порядку денному”. Експерт Андрій Єрмолаєв зазначає, що у поїздці Віктора Ющека є два аспекти. Перший, власне загроза повені. Що ж до другого:

“Віктор Ющенко був надзвичайно популярним в Центральній, Північній, і в першу чергу Західній Україні. Парламентські вибори засвідчили, що в цьому іміджі є тріщинки. І я думаю сьогодні у нього постала питання, як у Президента, на які сили, й на які очікування він може спиратися надалі”.

Ще одну причину, яка спонукала пана Президента відвідати Закарпаття називає політолог Олесь Доній:

“Зараз певною мірою Президент уникає питання з коаліцією. Ситуація зависла в повітрі. Парламентсько-урядова коаліція досі не простежується. Потенційні союзники перебувають не просто в стані суперечок, а майже в стані сварок”.

Саме з цієї причини, вважає пан Доній, відразу після відвідин Закарпаття Президент може рушити і в інші регіони України.
XS
SM
MD
LG