Доступність посилання

ТОП новини

Про перспективу членства України в Європейському Союзі не може бути й мови, вважає міністр європейських справ Нідерландів Атцо Ніколай


Нідерланди хочуть започаткувати серйозні дебати серед країн ЄС про стратегію розширення вже на саміті Євросоюзу в червні цього року. Ніколай переконаний, що зараз зовсім не на часі пропонувати перспективу вступу до ЄС новим країнам, за винятком балканських.

Як заявив він в інтерв’ю агентству «Ройтерз», Нідерланди хочуть започаткувати серйозні дебати серед країн ЄС про стратегію розширення вже на саміті Євросоюзу в червні цього року. Ніколай переконаний, що зараз зовсім не на часі пропонувати перспективу вступу до ЄС новим країнам, за винятком балканських.

Водночас він наголосив, що Євросоюз має дотриматися обіцянки надати повне членство балканським країнам. За словами міністра, для цих країн перспектива вступу цілком логічна, бо Західні Балкани є в серці Європи, і без цих країн у ЄС неможливо уявити собі Європу.

Європейський Союзу уже почав переговори про вступ із Хорватією, оголосив Македонію країною-кандидатом, а з Боснією, Сербією й Албанією працює над асоційованою угодою, яка має стати першим кроком до майбутнього членства.
XS
SM
MD
LG