Доступність посилання

ТОП новини

Парламенська коаліції має бути готова через місяць.


Тетяна Ярмощук Київ, 10 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Cьогодні Блок Юдії Тимошенко, Народний Союз “Наша Україна”, та Соціалістична партія України проведуть консультації щодо майбутньої парламентської коаліції.

Вже два тижні минуло від дня народного волевиявлення. Однак доля майбутньої коаліції не зрозуміла й до сьогодні. Процес затягує Народний Союз “Наша Україна”, зазначають помаранчеві партнери. У Меморандумі, раніше запропонованому Соцпартією йдеться, що першою обиратиме портфелі та політична сила, яка набрала найбільше голосів. Тобто БЮТ.

Нашоукраїнці ж заявляють, що розподіляти портфелі ще зарано. Борис Безпалий:

“Для того щоб дійти до кадрових питань, треба офіційно розпочати переговори. Друге – прийняти програмовий документ. Коли ці два документи будуть прийняті, буде третій крок – регламент діяльності опозиції і тільки після того, як будуть вирішені програмові питання уже піде розподіл посад”.

Бютівець Олег Білорус позицію “Нашої України” пояснює в такий спосіб:

“Вони бояться Тимошенко як майбутнього прем’єр-міністра. Тому що вона як і минулого разу закликатиме до праці для народу, а вони хотіли б мати вільні руки для різних деребанів”.

Соціалісти ж переконані, що домовитися таки вдасться і майбутня коаліція буде “помаранчевою”. Іван Бокий вважає, що сьогоднішні консультації між Блоком Юлії Тимошенко, “Нашою Україною” та СПУ стануть значним кроком для формування коаліції:

“Перш за все відбудеться визначення пріоритетів, визначення головних напрямків роботи. Ну, і відбудуться певні компроміси у економічній і соціальній політиці. А вже потім вирішуватимуться і інші питання, я маю на увазі розподіл посад і все інше”.

Якщо сьогодні ЦВК оголосить офіційні результати виборів, то для формування парламентської коаліції у новообраних народних обранців залишиться рівно місяць.
XS
SM
MD
LG