Доступність посилання

ТОП новини

У Трускавці вибори міського голови визнані недійсними… Вдруге...


Галина Терещук Львів, 19 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Вибори міського голови Трускавця, що на Львівщині, членами міської територіальної комісії визнані недійсними. За попередніми даними, у перегонах переміг само висуванець, мер Трускавця Лев Грицак, на 420 голосів від нього відстав кандидат від «Нашої України» Ігор Пілько.

Ярослав Шологін, член ТВК заявив радіо «Свобода», що в комісію надійшло дуже багато актів про виявлені порушення під час голосування. 8 із 10 присутніх членів комісії проголосували за визнання виборів недійсними. Лев Грицак назвав засідання територіальної виборчої комісії нелегітимним:

«При присутньому голові ТВК самі зібрали збори і призначили головуючого і винесли питання».

Натомість Ярослав Шологін вважає, що засідання ТВК відбулось легітимно, а голова просто відмовився очолити засідання.

Боротьба за крісло мера Трускавця розпочалась ще задовго до виборів. Торік голова ОДА Петро Олійник видав розпорядження правоохоронним органам перевірити законність продажу земельних ділянок і створення спільного підприємства щодо налагодження водопостачання курортного містечка.

Трускавець, де земля дуже дорога, є доволі ласим шматком. Основний конфлікт триває між Левом Грицаком і керівництвом закритого акціонерного товариства «Трускавецькурорт». Скандал стосується приватизації майна і мінеральної курортної бази.

Місцеві аналітики вважають, що «Наша Україна», в особі керівництва області, бореться за вплив у курортному містечку.

Лев Грицак оскаржуватиме рішення ТВК про визнання виборів недійсними. Він уже виграв у суді справу за аналогічним позовом. Кандидат від «Нашої України» Ігор Пілько, вважає рішення комісії справедливим. Лев Грицак повідомив радіо «Свобода», що посадовці Львівщини застосовують адмінресурс. Інформацію про визнання ТВК виборів недійсними на приватному радіо, за його словами, «подав Тарас Батенко, заступник голови обладміністрації». Натомість Тарас Батенко заперечив таку заяву: «безумовно це неправда».
XS
SM
MD
LG