Доступність посилання

ТОП новини

Чого чекати від Черновецького?


Тетяна Ярмощук Київ, 20 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні Президент України Віктор Ющенко звільнив з посади глави Київської міської держадміністрації Олександра Омельченка і призначив на цю посаду новобраного міського голову Леоніда Черновецького. Таким чином, столичний мер став повністю легітимним. І навряд чи якісь нові судові позови зможуть змістити його з цієї посади. Саме час поцікавитися що очікує на Київ під орудою пана Черновецького.

Сам Леонід Михайлович вважає, що його перебування на посаді київського міського голови буде благом не тільки для киян:

“Я думаю, що моя перемога – величезний подарунок для всієї країни. Тому що нічого для себе особисто я не хочу”.

Леонід Черновецький вже встиг прийняти послів закордонних держав, пообіцяти застосування детектора брехні, звільнити когось з чиновників, а когось – навіть поновити на посаді. Оголосити, що не потребує більшості у Київраді. А також дати низку доручень новим підлеглим. Що можна очікувати від мера Черновецького і як він впорається з проблемами майже трьохмільйонної столиці?

Від нового міського голови киянам можна чекати чого завгодно, каже нашоукраїнець Борис Беспалий:

“Черновецький людина непередбачувана. Тож, єдине, що можна передбачити – це його непередбачуваність. Але я приємно здивований початком робити Черновецького. Його кроки рішучі, але точні та вивірені, як і виборча кампанія. Тому я зараз до цього ставлюсь з певним оптимізмом”.

Представник Української народної партії Валерій Асадчев, який балотувався на мерське крісло зазначає, що проблем, які постануть перед новообраним мером буде багато:

“Куди не киньте скрізь проблеми. Комунальне господарство – проблема, будівництво – проблема, і з бюджетом є проблеми. Та навіть сформувати дієву владу поки що проблема. А як він вирішить їх, це вже питання”.

Успіх Леоніда Черновецького залежатиме від того, чи вдасться йому налагодити саму систему організації діяльності влади, зазначає депутат Київради Володимир Бондаренко:

“Та система яку створив Олександр Омельченко була не тільки недієздатною з точки зору розвитку міста. Вона просто була гальмом для цього розвитку. Будь-які нові ідеї не сприймалися. Місто було фактично в системі розподілу земельних ділянок і майнових комплексів, а також фінансових ресурсів. Творчих ідей у тієї влади вже не було. Сьогодні ще дуже рано давати судження з приводу розв’язання цих проблем. Треба нові якісь рішення, і вони очевидно їх шукатимуть”.

Управлінці, які в різні роки були причетні до київської мерії, політологи і опитані нами чиновники продемонстрували максимально можливий розкид думок у своєму ставленні до потенцій Леоніда Черновецького на посаді міського голови.

На виборах Леоніда Черновецького підтримали 31 відсоток киян. На посаді мера він змінює 67-річного Олександра Омельченка, який керував Київдержадміністрацією із серпня 1996 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG