Доступність посилання

ТОП новини

Одеса може стати „містом-регіоном”.


Петро Каландирець Одеса, 25 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Учасників другого засідання першої сесії Одеської міськради 10 скликання 25 квітня зустрічав пікет з представників громадської організації „НАДО” та Міжнародного відділення Соціально-екологічного союзу. Вони, серед іншого, вимагали, припинити практику забудови приморських рекреаційних земель та запровадити мараторій на продаж, аренду,и та забудову земельних ділянок у приморській зоні до ухвалення нового Генерального плану розвитку Одеси.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц вважає, що акції протесту на цю тему стали наслідком непоінформованості щодо проблем забудови.

„Ми стали на перешкоді практиці незаконного будівництва. Так сталося, що у рекреаційній зоні чимало об”єктів будуються завдяки рішенням попередньої влади. Новобудови є у приватній власності. Є рішення судів. І скільки б ми не говорили про невдоволення цим – сумновідомі рішення набули законної сили і мають бути виконаними”, сказав Одеський міський голова.

Учасники пікету
Едуард Гурвіц наголосив, що нинішня міська влада незадоволена тим, що відбувалося і, певним чином, триває сьогодні у рекреаційній зоні. „Разом з цим, що стосується будівництва організованого грецькою кампанією „Механіки Україна”, нам вдалося значною мірою змінити чимало умов висловлених до інвестора – на користь одеситів. Отож, замість 185 тисяч квадратних метрів об”єктів будуть побудовані лише трохи більше 120 тисяч. Проектом передбачені заходи з метою зміцнення захисних споруд у приморській зоні. Буде збережена „траса здоров”я”, побудовані підземні паркінги, відкритий прохід до моря. І 0 з 20-ти гектарів займатиме парк та кіноконцертний зал. Крім того, сім відсотків з побудованого передадуть місту. Більшого досягти не вдалося. Якщо вимагати поступок і далі – інвестор припинить роботи, які втратять рентабельність. Недостатня поінформованість у цьому питанні є наслідком ось таких акцій і необгрунтованої критики згаданого проекту”.

Тим часом, депутати обрали секретарем Одеської міськради Олександра Прокопенка (фракція Блоку Володимира Литвина). Він вже п”яте скликання Ради обіймає цю посаду.

На сесії затверджений склад виконавчого комітету міської Ради та заступників Одеського міського голови. Тут, як було наголошено на сесії, були враховані усі пропозиції від фракцій представлених у новообраній міськраді. Були утворені 22 депутатські комісії міськради та обрані їхні керівники. Одеський міський голова висловив сподівання, що робота виконкому та новообраних депутатських комісій буде „нормальною, плідною та на умовах взаємної злагоди”.

Стало відомо, що Нестор Шуфрич, обраний депутатом Одеської міськради за списками опозиційного блоку „Не ТАК” вирішив відмовитися від депутатського мандату і надалі буде виконувати депутатські обов”язки у Верховній Раді Автономної республіки Крим.


Одеський міський голова Едуард Гурвіц, вже після завершення роботи сесії, в інтерв”ю журналістам регіональних ЗМІ, висловив сподівання, що після завершення виборчих суперечок у столиці – державне керівництво повернеться до питання адміністративної реформи.

„Ми зверталися до Президента і Уряду з пропозицією провести в Одесі реалізацію проекту „місто-регіон”. Одеса вкрай потребує зміни існуючих кордонів. Нам обіцяли, що пропозицію щодо надання Одесі статусу „міста регіону” розглянуть. Маю надію, що її підтримають. Одеська обласна державна адміністрація вже заявляла про підтримку цього проекту”, сказав Едуард Гурвіц.

Він повідомив, що очікуються зміни у складі керівників управлінь Одеської міськради. „У травні 2006 року ми плануємо провести аналіз роботи всіх управлінь. Саме за результатами цієї перевірки – кілька начальників управлінь можуть змінити. Вже сталися кадрові зміни у Приморській райадміністрації Одеси”.
XS
SM
MD
LG