Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер не дає прогнозів щодо того, чи зможе Україна отримати цими днями сигнал щодо членства в альянсі


Він нагадав, що двері альянсу залишаються відчиненими і що НАТО підтримує реформи в інших країнах.

За його словами, на зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Софії 27-28 квітня тільки розпочнеться дискусія про майбутнє розширення альянсу. Сигнал про те, які країни зможуть увійти в НАТО, може пролунати на саміті альянсу в Ризі в листопаді цього року, але рішення про розширення не ухвалюватимуть і на ньому, сказав він.

На запитання кореспондента Радіо “Свобода”, чи може Україна після проведення демократичних виборів розраховувати на приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, генеральний секретар НАТО відповів так: “Я маю відповісти те, що я завжди відповідаю на питання щодо часових рамок: я не можу сказати. Тому що це процес, який базується на діях. Я не можу сказати. Я згоден з вами, що врешті це політичне рішення, яке мають ухвалити союзники НАТО, але я не в змозі саме зараз назвати дати”.

Де Гооп Схеффер нагадав, що двері альянсу залишаються відчиненими і що НАТО підтримує реформи в інших країнах. Генсек нагадав, що цієї п’ятниці в Софії відбудеться засідання Комісії НАТО-Україна, де міністр закордонних справ України Борис Тарасюк розкаже про недавні політичні події в Україні, мова піде також про участь Києва в операціях альянсу.

Керівник НАТО також запевнив, що очікує добрих відносин із майбутньою коаліцією в Верховній Раді.
XS
SM
MD
LG