Доступність посилання

ТОП новини

Через інтриги довкола кримського уряду не відбулася прощальна сесія Верховної Ради АРК попереднього скликання.


Володимир Притула Сімферополь, 26 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Севастопольська міська рада на своїй сесії визнала російську мову регіональною на території міста. За повідомленням прес-служби міськради, 68 із 70 депутатів підтримали постанову, в якій мовиться, що російська мова “потребує охорони і розвитку способами, що не перешкоджають розвитку державної української мови”. А от у Сімферополі через інтриги довкола кримського уряду депутати Верховної Ради Криму останнього скликання не змогли зібратися на свою прощальну сесію.

Щоб попрощатися і висловити побажання своїм наступникам, спікер кримського парламенту Борис Дейч зміг зібрати депутатів, каденція яких закінчується, лише на депутатські збори. Останнє пленарне засідання весняної сесії Верховної Ради автономії 4-го скликання, через загрозу відсутності кворуму – не відбулася. За інформацією з джерел в апараті кримського парламенту, представники низки фракцій, які входять до нинішнього коаліційного уряду автономії збиралися бойкотувати квітневу сесію, як це вже було у лютому і березні. Пояснює міністр Ради міністрів Криму, депутат Василь Ганиш: “Нам надійшла інформація, що частина депутатів на чолі з Борисом Дейчом готує відставку чинного уряду Криму, який досить плідно досі працював. Ми цим стурбовані і проти цього”.

Борис Дейч в останньому своєму виступі як голови Верховної Ради Криму, відзначив, що не добре депутатам йти по-англійськи, не попрощавшись, бо зробили вони за 4 роки чимало хорошого: “Нам не соромно за свою роботу. Ми заклали міцну основу для стійкого та гармонічного руху вперед. Я вдячний вам, за те, що, вирішуючи багато часом дуже важких питань, кожен з вас ставив інтереси автономії вище своїх партійних інтересів”.

Борис Дейч побажав наступникам зробити більше і працювати краще за попередників. На завершення кримські депутати сфотографувалися на сходах перед Верховною Радою Криму і пішли за закритий для преси фуршет. Додам, що у новому складі кримського парламенту лише 20% депутатів працювали у Верховній Раді АРК попереднього скликання.
XS
SM
MD
LG