Доступність посилання

ТОП новини

У Криму оголосили про створення двох парламентських коаліцій.


Володимир Притула Сімферополь, 2 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму оголосили про створення одразу двох парламентських коаліцій. Представники обох стверджують, що матимуть у новообраній Верховній Раді автономії депутатську більшість.

Лідер Блоку “За Януковича!” Анатолій Гриценко
Першими про створення коаліції і більшості заявили представники Партії регіонів. Лідер виборчого списку Блоку “За Януковича!” Анатолій Гриценко минулого тижня повідомив, що до парламентської коаліції увійдуть його колеги по блоку, а також представники партії “Союз” і блоків “Не так!” та “Народна опозиція” – загалом 65 депутатів зі 100 за списком. За його словами, переговори тривають, але до такої коаліції за жодних обставин не увійдуть представники Блоку Куницина і Блоку Юлії Тимошенко, з якими будь-які контакти на цю тему виключаються.

Але лідер однойменного блоку Сергій Куницин теж заявив, його соратники утворили свою коаліцію. Поки що вона складається із представників Блоку Куницина, Компартії і Партії “Жінки за майбутнє” та Республіканської партії, які входять до Блоку “Не так!”. Каже кримський оглядач Микола Семена: “Нова коаліція цілком може стати більшістю. Але заяви про формування останньої з боку кількох політичних сил, причому, коли ще не зібрався парламент Криму – означають, що жодної більшості немає”.

Окрему угоду про співпрацю у парламенті автономії “куницинці” підписали з “тимошенківцями”. Тож друга коаліція нараховує близько 30 депутатів, але Сергій Куницин стверджує, що переговори тривають і вони ведуться навіть із
Сергій Куницин
частиною “регіоналів”, які можуть покинути блок “За Януковича!”.

Місцеві спостерігачі цього не виключають, каже Микола Семена: “Це цілком вірогідно. У Кримській організації Партії регіонів зарах проходять непрості процеси. Може таке статися, що частина її членів сформують більшість із Сергієм Кунициним і комуністами, а частина – залишаться в опозиції”, – вважає кримський оглядач Микола Семена. Водночас він припускає, що реально коаліції формуватимуться не раніше 12 травня, коли відкриється перша сесія новообраної Верховної Ради Криму.
XS
SM
MD
LG