Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відкритий курортно-пляжний сезон.


Петро Каландирець Одеса, 5 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Відповідне розпорядження вже підписав Одеський міський голова Едуард Гурвіц. Сезон триватиме до 1 жовтня 2006 року.

Відповідне розпорядження вже підписав Одеський міський голова Едуард Гурвіц. Сезон триватиме до 1 жовтня 2006 року.

Анатолій Ворохаєв
Перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв повідомив, що згаданим розпорядженням узгоджені дії усіх служб міста, які зацікавленні в успішному проведенні курортно-пляжного сезону.

Згідно з розпорядженням Одеського міського голови, „громадянам має бути забезпечений вільний безкоштовний прохід на території пляжів та користування ними”.

„Протягом 2005 року до міської Ради надходили десятки тисяч заяв громадян про те, що на окремих приватних пляжах їм не дають можливості вільно відпочивати. Спроби певних приватних структур нав’язати свої правила у приморській частині міста є незаконними. Ми будемо слідкувати за тим, щоб кожен громадянин мав можливість потрапити на територію улюбленого пляжу, не заплативши за це жодної копійки. Платити треба буде лише за різноманітні послуги, які зазвичай надають у місцях відпочинку на березі моря”, - повідомив Анатолій Ворохаєв.

За його словами, від 2006 року за стан усіх міських пляжів відповідають районні державні адміністрації Одеси.

Цьогорічний курортний сезон буде особливий ще і тим, в районі знаної серед одеситів пішої приморської „траси здоров’я” повністю припинять рух приватного транспорту. Скасовані усі раніше діючі спеціальні перепустки - дозволи для чиновників різного рівня.

„Спеціальних списків з прізвищами осіб, яким дозволений в’їзд на „трасу здоров’я”, не існує. Винятком можуть
Вахтангі Убірія
бути лише працівники міліції чи „Швидка допомога”, які мають реагувати на можливі надзвичайні ситуації”
,- поінформував зі свого боку заступник Одеського міського голови Вахтангі Убірія.

Процес повного припинення руху приватного транспорту на „трасі здоров’я” контролюють працівники правоохоронних органів.

Розпорядженням Одеського міського голови управлінню охорони здоров’я Одеської міськради доручено забезпечити контроль за роботою пляжних медичних пунктів та їх укомплектованістю медичним персоналом та необхідними медикаментами.

Районні держадміністрації мають забезпечити у приморській зоні роботу спортивних майданчиків та атракціонів, демонтувати незаконно встановлені об’єкти торгівлі та комунально-побутового обслуговування з метою додержання санітарних норм і запобігання інфекційним захворюванням.

Одеська санепідемстанція посилить контроль за утриманням в належному санітарному стані зон відпочинку, стежитиме за якістю морської води з відповідним оперативним інформуванням населення.
XS
SM
MD
LG