Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Джордж Буш обіцяє унеможливити виготовлення Іраном ядерної зброї


Із такою заявою він виступив на святкуванні століття організації “Американський єврейський комітет”.

Із такою заявою він виступив на святкуванні століття організації “Американський єврейський комітет”.

Буш сказав, що безпека Ізраїлю залишається одним із важливих завдань США. І знову наголосив, що Вашингтон відмовляється контактувати з палестинським урядом. США та Європейський Союз вважають угруповання “Хамас”, що сформувало палестинський кабінет, терористичною організацією.

Говорячи про вимоги до нового палестинського уряду, президент США сказав: “Хамас” повинен прийняти умови міжнародної спільноти: визнати Ізраїль, роззброїтись та відмовитись від насилля, прокладаючи, таким чином, шлях до миру у світі”.

Перед учасниками урочистостей виступили також канцлер Німеччини Ангела Меркель та генеральний секретар ООН Кофі Аннан.

Сполучені Штати мають розпочати з Іраном прямі переговори, вважає Кофі Аннан. Виступаючи на американському телебаченні, Аннан не виключив, що Іран може відмовитися від подальшого обговорення своєї ядерної програми з Євросоюзом, якщо Вашингтон не братиме участі у переговорному процесі.

Глави п’яти держав-постійних членів Ради Безпеки ООН у четвер знову обговорили на закритому засіданні проект резолюції щодо Ірану. Документ пропонує призупинити виробництво збагаченого урану. Китай та Росія заявляють, що не підтримають жодного проекту, який міститиме погрози на адресу Тегерана.
XS
SM
MD
LG