Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі утворено парламентсько-урядову коаліцію, яка дає владній партії братів Качинських більшість


Нова коаліція матиме близько 250 голосів із 460.

Партії «Право і справедливість» вдалося сьогодні завершити політичний альянс із Ліґою польських родин, повідомляє кореспондентка Радіо «Свобода». Нова коаліція матиме близько 250 голосів із 460. Для нових коаліціянтів утворили й нові міністерства – морської економіки та будівництва.

Двома новими віце-прем’єрами в перебудованому уряді будуть лідер партії «Самооборона» Анджей Леппер та лідер Ліґи польських родин Роман Ґєртих. Обидва відомі як популістські політики, що вдавалися до антиєвропейської риторики.

У Польщі пригадують про зв’язки лідера «Самооборони» Леппера з київською МАУП, яку звинувачують в антисемітизмі, та підозрілі бізнеси членів його парламентської фракції. За повідомленнями, майже половина фракції «Самооборони» – фінансові банкрути, а кожному п’ятому з депутатів партії Леппера судовий виконавець забирає парламентські депутатські зарплати.

Лідер Ліґи польських родин Ґєртих відомий із виступів проти ЄС та входу Польщі до зони спільної валюти – євро.

Після відходу міністра закордонних справ Стефана Мелера поки що немає іншого кандидата на його місце.

Фінансова біржа у Варшаві спокійно прореагувала на зміни в уряді. Згідно з останніми опитуваннями інституту СЕВОS, більшість поляків не переймається політикою. Найбільшою цінністю є для них здоров’я, а зразу потім – гроші.
XS
SM
MD
LG