Доступність посилання

ТОП новини

Росія вважає незмінність орендної плати за базування російського Чорноморського флоту в Криму – умовою нормальної атмосфери на переговорах із його функціонування


Про це сказано у повідомленні прес-служби МЗС Росії.

У повідомленні прес-служби МЗС Росії сказано, що на другому засіданні Підкомісії з функціонування російського Чорноморського флоту і його перебування на території України, котре відбулося 4 травня в Москві, відбулося певне зближення підходів до низки військових аспектів діяльності флоту.

«Водночас, зберігаються значні розбіжності в позиціях сторін за такими важливими і принциповими питаннями, як інвентаризація об''єктів, орендованих Чорноморським флотом, переозброєння флоту, забезпечення безпеки мореплавства в Чорному й Азовському морях», - сказано в повідомленні.

«Найважливішою умовою прогресу на переговорах і збереження їхньої нормальної атмосфери є прихильність до базових угод з питань перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України, включаючи неухильне виконання умов із розміру орендної плати», - наголошує зовнішньополітичне відомство Росії.

Раніше Міністерство закордонних справ України заявляло про можливий перегляд орендної плати за тимчасове перебування російського Чорноморського флоту в Криму після проведення інвентаризації.

Представники МЗС України також заявляли про блокування Росією переговорів із перебування російського Чорноморського флоту на території України.
XS
SM
MD
LG