Доступність посилання

ТОП новини

Лист президента Ірану президентові США може дати «новий дипломатичний вихід» із ядерної кризи, заявляє чільний іранський представник


Але голова делегації Ірану на переговорах із ядерних питань Алі Ларіджані так і не повідомив, про що власне йдеться в листі.

Але голова делегації Ірану на переговорах із ядерних питань Алі Ларіджані так і не повідомив, про що власне йдеться в листі. Проте Ларіджані, який перебуває в Туреччині, заявив, що про пом’якшення позиції Ірану не йдеться. За його словами, Іран має право розвивати мирну ядерну програму.

Білий Дім оголосив, що ще не отримував листа. Послання Джорджеві Бушеві від Махмуда Ахмадінеджада передали сьогодні через посольство Швейцарії в Тегерані, яке представляє там інтереси США.

Тим часом п’ять членів Ради Безпеки ООН сьогодні знову не досягли згоди щодо проекту резолюції, яка мала б юридично зобов’язати Іран припинити збагачення урану. Китай вимагає усунути з тексту погрозу санкцій чи й воєнного втручання. США й їхні європейські союзники вважають, що така погроза необхідна, щоб не дати Іранові створити атомну зброю.
XS
SM
MD
LG