Доступність посилання

ТОП новини

Демографія залишається однією з найбільших проблем сучасної України


Державі треба зробити все належне, аби кожна українська родина наважувалася мати дві-три дитини – сказав президент України Віктор Ющенко у своєму традиційному суботньому радіозверненні до українського народу, яке було присвячено сьогоднішньому Дню матері та Міжнародному дню сім’ї, що відзначається 15 травня.


Державі треба зробити все належне, аби кожна українська родина наважувалася мати дві-три дитини

– сказав президент України Віктор Ющенко у своєму традиційному суботньому радіозверненні до українського народу, яке було присвячено сьогоднішньому Дню матері та Міжнародному дню сім’ї, що відзначається 15 травня.

“Рік тому я виконав свою передвиборчу обіцянку і відтепер жінки отримують вісім з половиною тисяч гривень допомоги при народженні малюка. В результаті ми - вперше за останні десять років - маємо помітне зростання кількості народжених вже із жовтня 2005 року”, - зазначив Президент.

За його словами, владою розроблено стратегію демографічного розвитку на найближчі 10 років, а підтримка сім’ї відтепер є важливим державним пріоритетом. Крім того, на думку Президента, необхідно більше уваги приділяти і прагненням українських жінок поєднувати материнство та професійний розвиток.

Президент зазначив, що впродовж минулого року кількість взятих шлюбів збільшилась на 20,4%.

«Моїй команді дісталось у спадок чимало соціальних і економічних проблем, які не можна вирішити за рік. Одна з них – це трудова міграція. Сьогодні близько 2,5-3 мільйонів українців працюють за кордоном» сказав Президент Ющенко і пообіцяв домагатися того, щоб зупинити процес трудової міграції і допомогти людям, які виїхали на заробітки, повернутися додому.
XS
SM
MD
LG