Доступність посилання

ТОП новини

В’язні львівської колонії, які завдали собі тілесних ушкоджень, зможуть зустрітися з журналістами


Про це повідомив сьогодні начальник управління Департаменту з питань виконання покарань у Львівській області полковник Василь Ільницький. У суботу Василь Ільницький заперечував факт протесту у колонії. Засуджені повідомили Радіо Свобода, що 37 з них порізали вени і протестують проти порушення адміністрацією тюрми їхніх прав.


Про це повідомив сьогодні начальник управління Департаменту з питань виконання покарань у Львівській області полковник Василь Ільницький.

У суботу Василь Ільницький заперечував факт протесту у колонії. Засуджені повідомили Радіо Свобода, що 37 з них порізали вени і протестують проти порушення адміністрацією тюрми їхніх прав. Сьогодні Василь Ільницький підтвердив, що 24 в’язні завдали собі тілесних ушкоджень лезами. “Глибоких поранень, порізів не було. Медичну допомогу надали наші лікарі”, сказав він.

Начальник колонії №30 перебуває на лікарняному. За словами керівника департаменту, конфлікт вичерпаний, у колонії працює спеціальна комісія з Києва і представники уповноваженого з прав людини. За повідомленням засуджених, один із них учора прибив цвяхами ноги до підлоги. До такого заходу вдадуться інші, якщо не пропустять журналістів. У департаменті заперечують факт, що хтось себе прибив цвяхами. У колонії тримають в’язнів за важкі злочини і вони за ґратами не вперше.
XS
SM
MD
LG