Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: “Made in Ukraine”.


Київ, 15 травня 2006 року. На початку дев’яностих батько моєї однокласниці - моряк дальнього плавання - привозив своїй доньці імпортні одяг і взуття - предмет її гордості та наших заздрощів. Носити вироби вітчизняної легкої промисловості вважалося поганим тоном - не модно, не стильно, не якісно. За останні 10-15 років з’явилося чимало приватних українських підприємств, які шиють одяг і взуття. Чи витримують вони конкуренцію з імпортними товарами? Чи престижно наразі носити одяг від українського виробника? Про це говорять сьогодні “Звуки життя” - “Made in Ukraine”. З вами Надія Шерстюк.

Торгувати імпортним товаром вигідніше, ніж українським - стверджують підприємці. Це майже стовідсотковий прибуток, до того ж менше головного болю з прибутками і найманими робітниками. Як результат - на вітчизняних речових базарах - засилля китайської чи турецької продукції, констатує наша кореспондентка Наталка Коваленко, побувавши на одному зі столичних речових ринків.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Незважаючи на всі економічні кризи останніх років, українські “легковики” мають зараз і класних фахівців, і модернове обладнання, щоб завалити вітчизняний ринок якісним товаром. У цьому запевняє глава Асоціації "Укрлегпром" Тамара Кириченко. Однак левова частка української “легкої” продукції осідає у західних крамницях, бо конкурувати з імпортерами – “сизифова праця”. Владні органи України дали їм режим найбільшого сприяння – кордони відкриті, ставка ввезення - нульова.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Десятки зареєстрованих у Львові спільних підприємств легкої промисловості працюють на імпортній сировині, в основному на потреби закордонного ринку, розповідає місцева кореспондентка Радіо Свобода Галина Терещук.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

В останні роки одна з ознак українських міст: покупці все менше “отоварюються” на речових ринках, а віддають перевагу торговим центрам. Звичайно, ціни – вищі, але й асортимент – теж. І на відміну від базарів, де з українськими товарами – напружено, тут є з чого вибирати. У цьому переконалася кореспондентка “Звуків життя” Леся Штогрин, відвідавши один із найбільших торгових центрів Києва.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG