Доступність посилання

ТОП новини

Майже 12 тисяч гривень має заплатити українській державі колишній в’язень, учасник акції “Україна без Кучми”


Державна виконавча служба Львова планує сьогодні арештувати майно Сергія Гальчика, якого називають наймолодшим політичним в’язнем в Україні.

Сергій Гальчик, пробувши чотири роки в колонії суворого режиму, сьогодні має розрахуватися за послуги експертизи під час судових слухань у 2001 році.

Державна виконавча служба Львова планує сьогодні арештувати майно Гальчика, якого називають наймолодшим політичним в’язнем в Україні.

Цивільним позивачем у процесі проти Гальчика виступає Міністерство внутрішніх справ. Судовиконавці Галицького району Львова погрожують у разі несплати грошей накласти арешт на помешкання, де він живе разом із батьками.

Київський науково-дослідницький інститут судової експертизи проводив дослідження доказів проти учасників акції. Генпрокуратура хотіла довести, що набої і протипіхотна міна часів війни, які вилучили в учасників протесту, можна було використати під час заворушення. Тому на вимогу учасників акції провели незалежну експертизу, яка встановила, що зброя не придатна для цільового використання.

І президент України Віктор Ющенко, і колишній прем’єр Юлія Тимошенко, і міністр внутрішніх справ Юрій Луценко неодноразово заявляли в коментарях Радіо Свобода, що УНСОвці – учасники акції “Україна без Кучми” мають бути реабілітовані. Тим часом сьогодні колишні в’язні винні гроші державі.
XS
SM
MD
LG