Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Культ розкоші.


Київ, 22 травня 2006 року. Сенсаційні підсумки конкурсу “Євробачення” дозволили декому не лише говорити про відродження популярності важкого року, а й про те, що мода на яскравість, блиск, розкіш європейцям, нібито, приїлася. Мовляв, увесь цей, як його називають, “гламур” (причому не тільки в музиці) набрид. Чи справді перемога на “Євробаченні” епатажної фінської групи "Лорді" свідчить про зміну уподобань – висновки робити зарано. Але сьогодні ми спробуємо з’ясувати – що таке “гламур”, що стоїть за цим модним останнім часом в Україні терміном? Отже, це - “Звуки життя” “Культ розкоші”. З вами Олександр Лащенко.

Ті, для кого “гламур” – не порожнє слово, полюбляють світське життя. Тут можна “і себе показати, і на інших подивитися”. Кореспондентка “Звуків життя” Наталка Коваленко відвідала один із найбільш модернових нічних клубів, де збираються (говорячи мовою декого з них “тусуються”) такі люди.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Шик, блиск, розкіш - так буквально перекладається слово гламур. А де насамперед присутні шик і блиск? Правильно - в одязі. “Гламурно одягатися не заборониш”, так можна перефразувати відому приказку, - подумала наша кореспондентка і попрямувала до одного з магазинів на столичному Хрещатику. Тут вона переконалася, що “заборонити” все-таки може гаманець, бо не кожному "по кишені" одягатися гламурно.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Підсумки останнього “Євробачення" не вплинули і не можуть вплинути на уподобання італійців. По-перше, для Італії пісенний конкурс номер один – це, зрозуміло, “Сан-Ремо”. А по-друге стиль, з якого і складається “Солодке життя” (згадаймо фільм геніального італійця Федеріко Фелліні) формувався тут дуже давно. Розповідає кореспондентка Радіо Свобода у Римі Наталка Кудрик.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Письменниця та співачка Ірена Карпа прославилася ще й тим, що провела в одному з київських клубів перші в Україні антигламурні вечірки. Учасники акцій палили глянцеві журнали та ходили подіумом у старому, потертому одязі. Хоча, запевняє Ірена, насправді вони виступають не проти гламуру, а проти штампів “красивого життя” і культу грошей.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG