Доступність посилання

ТОП новини

Президент України впевнений, що Україну в найближчому майбутньому запросять приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО


Такі слова Віктора Ющенка передав учасникам сесії Парламентської Асамблеї НАТО в Парижі міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

Такі слова Віктора Ющенка передав учасникам сесії Парламентської Асамблеї НАТО в Парижі міністр закордонних справ України Борис Тарасюк. Він приїхав на цей форум як повноважний представник президента.

Таке запрошення фактично означало б, що Київ визнали б кандидатом на вступ до Північноатлантичного союзу. Стати членом НАТО Україна розраховує 2008 року. Борис Тарасюк не сумнівається, що Верховна Рада і уряд України і надалі проводитимуть політику приєднання до НАТО.

Парламентська Асамблея НАТО є міжнародним форумом, на якому депутати країн Північноатлантичного союзу розглядають актуальні питання. Асамблея цілком незалежна від НАТО, але забезпечує зв’язок між парламентами країн та Північноатлантичним союзом. Україна є асоційованим членом у цій міжпарламентській організації.
XS
SM
MD
LG