Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: курінню - бій.


Київ, 30 квітня 2006 року. Лікарі називають його повільним вбивцею, який забирає життя мільйонів людей. Його батьківщина - Америка. А кілька століть тому з ним познайомилися європейці і швидко стали заручниками його солодкаво-густого сизого аромату. Чи можна вибратися з тютюнового полону? Скільки наразі людей є тютюновозалежними? Про міфи і правду про тютюновий дим напередодні всесвітнього дня боротьби з курінням говорять Звуки життя – курінню бій з Надією Шерстюк.

Україна посідає перше місце у світі за кількістю тютюновозалежних чоловіків і учнів старших класів - стверджують вітчизняні лікарі. Проте біля сигаретних кіосків і розкладок можна зустріти представників різного віку і статей- заручників цієї шкідливої звички. в цьому переконалася кореспондентка Звуків життя Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Якщо вірити соціологам дві третини курців воліють кинути згубну звичку. Не дивно, адже наслідки куріння легко відчути. Крім того від цигарок загинуло надто багато людей, щоб ставитись до нього зверхньо. За даними Всесвітньої організації здоров*я щороку цигарка забирає на той світ п*ять мільйонів чоловік. Напевно Олега, який курить вже двадцять п*ять років це не лякає.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

В Італії дуже багато курців - майже так само багато як і в Україні. От щоправда, там свободу тютюноманів обмежають значно більше. Наприклад закон про заборону куріння у публічних місцях там справді працює, на відміну від України. Які ще заходи вживає тамтешнє міністерство охорони здоров*я - розповідає кореспондентка Радіо Свобода у Римі Наталка Кудрик.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Кинути смалити цигарки - для курців це майже як подвиг. Одні полишають погану звичку раз і назавджи від страху і розпачу, наприклад, коли побачать рентгенівський снимок власних легенів, інші запевняють себе припинити диміти з наступного понеділка і кожен раз зриваються. А може, відмовитися від паління у суто визначений для цього день? Завтра? Що думають про це перехожі?

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG