Доступність посилання

ТОП новини

Харківська обласна рада висловила недовіру голові облдержадміністрації Арсену Авакову


За це рішення проголосували 108 депутатів, проти – 1.

За це рішення проголосували 108 депутатів, проти – 1. Двоє членів Лічильної комісії відмовилися ставити свої підписи під протоколом голосування.

За висновком юристів, Президент України зобов’язаний підписати відставку А.Авакова, оскільки за законом, депутатам досить набрати дві третини голосів.

За списком у Харківській облраді 150 депутатів, у таємному голосуванні взяли участь 109.

Рішення про відставку чинного голови облдержадміністрації схвалили після того, як сесія заслухала звіт А.Авакова про виконання соціально-економічного та культурного розвитку Харківської області, обласного бюджету та здійснення повноважень за період від 2005 р. і перший квартал 2006 р.

Попри те, що Арсен Аваков повідомив про позитивні показники і тенденції в головних сферах життєдіяльності області, які виводять її на передові позиції в Україні, у доповіді робочої групи пролунало, що Харківщина – має значне погіршення в соціально-економічному розвитку за останні роки.

Відразу після оголошення результатів голосування, голова Харківської обласної держадміністрації Аваков заявив на сесії облради, що не визнає цих результатів.

«Я не визнаю результатів голосування і наша фракція («Наша Україна») буде оскаржувати ці результати в суді», – сказав Арсен Аваков.
XS
SM
MD
LG