Доступність посилання

ТОП новини

Іван Васюник вчиться в американців організації роботи Президента та обіцяє розповісти за чий рахунок він літав до Тель-Авіву.


Сергій Куделя Нью-Йорк, 8 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Вашингтоні відбулися переговори заступника голови Секретаріату Президента України Івана Васюника із керівництвом Корпорації Виклики Тисячоліття. Ця організація представляє інтереси американського уряду і надає державам світу підтримку у боротьбі із корупцією. Наступного тижня Корпорація повинна ухвалити рішення щодо надання Україні декількох десятків мільйонів доларів для проведення анти-корупційних заходів в органах державної влади. Цікаво, що нещодавно ім”я пана Васюника згадувалося в рамках розслідуваня інтернет-видання “Українська Правда”, в якому йшлося про можливість використання ним послуг відомого російського бізнесмена. Отже наш кореспондент у Вашингтоні Сергій Куделя розпитав пана Васюника про мету поїздки до США та його ставлення до публікації в “УП”.

- Ви перебуваєте у Вашингтоні на запрошення Міжнародного Республіканського Інституту, який надає вам допомогу в організації роботи Секретаріату Президента України. У чому полягає ця допомога?

- У проведенні спеціального тренінгу для ключових осіб в Секретаріаті Президента для налогодження технології роботи Секретаріату, в таких сферах як комуінакаційна робота, як формування політики, стратегічних ініціатив. Американська технологія управління – одна з найсильніших у світі. І у цьому є наш прагматичний інтерес.

- У Вас також заплановані зустрічі із Корпорацією Виклики Тисячоліття, що фінансує анти-корупційні заходи. У чому буде її співпраця із Україною?

- Ми підготували проект, який відповідає антикорупційній програмі Президента. Цим проектом передбачається ряд системнимх дій, починаючи від підтримки судової реформи. Передбачається і створення структур внутрішньої безпеки – антикорупційних підрозділів в ряді міністерств;

- Під час Ваших зустрічей у Раді Безпеки та Державному Департаменті Ви обговорювали можливий склад урядової коаліції?

- Американська сторона цікавилася процесом утворення коаліції. Я мав зустріч із представниками американського бізнесу, які зацікавлені у якнайшвидшому утворенні уряду, бо це для американських ділових кіл означає визначенність у наступній політиці.

- Минулого тижня інтернет-видання “Українська Правда” оприлюднило подробиці Вашої поїздки до Тель-Авіву для доставки Благодатного Вогню до України. Зокрема там згадується, що ви літали до Ізраїлю чартерним літаком у компанії російського бізнесмена Дмитра Босова, який, можливо, і оплатив цю поїздку для Вас та інших українських посадовців. Як ви можете прокоментувати цю публікацію?

- Я знайомий з фактом публікації. Я дам дуже детальну відповідь на це запитання. Принаймі не швидше ніж я повернуся в Україну. Я дуже добре знаю, що таке конфлікт інтересів.

- У США, з етичних міркувань, державні службовці не мають права брати гроші в бізнесменів. На Вашу думку в Україні також має бути це правило?

- Абсолютно. Це один з елементів анти-корупційної програми Президента Ющенка, яка на 2006 рік буде оголошена після формування уряду.
XS
SM
MD
LG