Доступність посилання

ТОП новини

ХАМАС здійснив ракетний обстріл Ізраїлю – вперше за останні півтори роки


Це сталося після того, як у Смузі Газа в результаті ізраїльського обстрілу загинули щонайменше 10 палестинців.

Це сталося після того, як у Смузі Газа в результаті ізраїльського обстрілу загинули щонайменше 10 палестинців.

Палестинська влада оголосила траур за жертвами обстрілу.

Військове крило ХАМАСу заявило, що розриває перемир’я з Ізраїлем. У низці палестинських міст відбулися бурхливі демонстрації протесту.

«Ці демонстрації, організовані ісламським рухом спротиву, покликані показати усю нашу роздратованість, продемонструвати, що палестинський народ вірний своїм принципам і своїм правам. Ці виступи показують нашу рішучість продовжувати боротьбу. В умовах кровопролиття, що триває, жахливих картин дітей і жінок, котрі благають про допомогу, ми не можемо мовчати. Ці демонстрації підтверджують необхідність відновити боротьбу», – сказав представник ХАМАСу.

Ізраїльське командування стверджує, що за допомогою ударів, намагалося запобігти новим ракетним обстрілам території Ізраїлю зі Смуги Газа.

«Заява ХАМАСу про відновлення актів насилля запізніла, тому що вже є цілком чіткі свідчення того, що ось уже кілька днів тривають обстріли нашої території, до котрих ХАМАС має безпосереднє відношення. Цілі цих обстрілів – наші міста, цивільні особи, і цьому потрібно покласти край», – зазначив представник Ізраїля.
XS
SM
MD
LG