Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво Криму зустрілося з командуванням військ США, які покидають Крим


В аеропорту «Сімферополь» голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолій Гриценко зустрівся з командуванням контингенту військовослужбовців США з нагоди їхнього повернення до місць постійної дислокації. На зустрічі також був присутній голова Ради міністрів АРК Віктор Плакида.

В аеропорту «Сімферополь» голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолій Гриценко зустрівся з командуванням контингенту військовослужбовців США з нагоди їхнього повернення до місць постійної дислокації. На зустрічі також був присутній голова Ради міністрів АРК Віктор Плакида.

Як передає кореспондент УНІАН, в ході спікер Верховонї Ради Криму висловив командуванню військового контингенту подяку за розуміння суспільно-політичної ситуації, що склалася в Криму у зв''язку з підготовкою до проведення тактичних навчань «Сі Бриз-2006».

Голова кримського парламенту відзначив, що протестні настрої населення стали наслідком непродуманих дій з боку Міністерства оборони України і Міністерства закордонних справ, які проігнорували необхідність своєчасного інформування і роз''яснення мети і завдань цих навчань кримським органам влади і широким верствам громадськості.

Голова ВР АРК підкреслив, що в ситуації, що склалася, військові діяли відповідно до раніше підписаних міжнародних угод про проведення навчань. Керівник парламенту автономії зазначив, що такі заходи повинні проводитися в суворій відповідності з чинним законодавством України і лише після ухвалення відповідних нормативних актів органами влади країни.

«Ми сподіваємося, – наголосив спікер, – що з того всього, що відбулося в Криму, найвищі військові урядовці України винесуть правильні уроки і надалі розвиватимуть військове партнерство з США та іншими країнами НАТО гласно і на принципах, зрозумілих широкій громадськості країни».

Командування військового контингенту США з розумінням поставилося до необхідності перенесення навчань у зв''язку з ситуацією, що склалася в Автономній Республіці Крим, і подякувало голові Верховної Ради Криму за сказане.

Як повідомлялося раніше, міністр оборони України і тезка кримського спікера Анатолій Гриценко не виключав можливості перенесення навчань «Сі Бриз-2006» у зв''язку із загостреною суспільно-політичною ситуацією в Криму, викликаною підготовкою до їхнього проведення.

При цьому в інтерв’ю Радіо Свобода в суботу міністр оборони ще раз відкинув звинувачення кримських посадовців, ніби їх не попередили про навчання, і заявив: «Мер Феодосії в лютому, в середині лютого був детально про все проінформований, два адмірали йому про це доповіли. Інформація була доведена про деталі навчань, все він знав. Після того, як були уточнення, ще 23 травня в письмовій формі ще додали деталі.

Мер Миколаєва так само. І я з ним був на телефоні, і командувач Повітряних сил, і його заступник, і командувач Південного оперативного командування – все це розповідали. Це не завадило одному і другому вийти на екран і сказати, що вони нічого не знали.

Голова Верховної Ради АРК, він був недавно обраний. До цього Бордюгов, голова Ради Міністрів, про все був інформований. Тільки обрали мого однофамільця, я направив командувача військово-морськими силами адмірала Тенюха, він з ним зустрівся 24 травня і про все розказав. Все вони знали. Треба відповідати за свої слова»
.
XS
SM
MD
LG