Доступність посилання

ТОП новини

Для президії морських профспілок одеські журналісти - персони нон грата.


Петро Каландирець Одеса, 15 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Це стало зрозумілим під час вимушеного спілкування з працівниками ЗМІ першого заступника голови морських профспілок Олександра Калошина.

Він та голова морських профспілок Михайло Кирєєв вимагали від кореспондентів Радіо Свобода, телекомпанії „Нова Одеса”, агенції „Контекст Причорномор’я”, газети „Одєсскій вєстнік” залишити конференц-зал профспілок Одеської області. Заплановане засідання чиновники від „народних” профспілок оголосили „закритим для ЗМІ”, а питання, які розглядатимуть, „нецікавими для журналістів”, а на підтвердження своїх слів заявили навіть про намір провести відповідне голосування. У його результаті вони були впевнені ще до початку роботи президії.

Михайло Кирєєв, який був абсолютно переконаний в адекватності своїх дій, заявив: „Ми самі вирішуємо, кого нам запрошувати за засідання, а кого не запрошувати. Прошу вас залишити зал”.

Єдиним з учасників засідання президії, для якого преса небажаною не була, став присутній там депутат Одеської міськради, голова постійної комісії з питань транспорту, зв’язку і морегосподарського комплексу Одеської міськради, президент Асоціації працедавців морегосподарського комплексу України Константин Шпилевой. За його словами, учасники розширеного засідання розглянули ситуацію, яка склалася у стосунках між профспілками та державними чиновниками. До дискусії запросили і представників Асоціації працедавців. Вони визначали шляхи впливу на ситуацію, яка склалася, виведення її з деструктивного у конструктивне поле.

„Те, що нині відбувається з Одеським морським торговельним портом, це нонсенс. Одеський порт, так історично склалося, завжди працював для міста і на його розвиток. Останнім часом, на жаль, порт працює виключно для себе, для чиновників. Місто Одеса жодної користі чи прибутку від його існування не має. Тим часом, складною є екологічна, економічна ситуація, внесений дисбаланс у транспортні артерії Одеси, адже рух транспорту на окремих вулицях перекривають вантажні автомашини. За цим стоїть мільйонне місто і величезний колектив морського торговельного порту. Ми прагнемо уникнути будь- якого соціального конфлікту” ,- наголосив Костянтин Шпилевой.

На його думку, „терміново слід посадити за стіл переговорів усіх учасників конфлікту, всі зацікавлені сторони. І київські чиновники мають побачити, що під час ухвалення конкретних рішень, зокрема і щодо долі контейнерного терміналу, слід враховувати думку міської громади. Визначаючи плани розвитку Одеського морського торговельного порту, слід завжди пам’ятати, що це підприємство перебуває в межах міста”.

Цими днями Приморський районний суд Одеси задовольнив клопотання депутата Одеської міськради Георгія Селянина і заборонив Одеському морському торговельному порту здійснювати будь-які дії, пов’язані з підготовкою і проведенням конкурсу для визначення інвестора і реалізації проекту розширення порту. У березні 2006 року негативно поставився до планів порту і депутатський корпус Одеської міськради.
XS
SM
MD
LG