Доступність посилання

ТОП новини

Віра Ульянчеко проти Євгена Жовтяка.


Тетяна Ярмощук Київ, 16 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні Києво-Святошинський районний суд столиці скасував указ Президента про звільнення з посади голови Київщини Євгена Жовтяка. Тим часом Віктор Ющенко вже встиг видати указ, яким призначив на цю посаду свою радницю Віру Ульянченко.

Євген Жовтяк був переконаний, що суд ухвалить рішення на його користь. До виконання своїх обов’язків він планує приступити відразу після того як повернеться з лікарняного. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода:

“Я був звільнений безпідставно. Я звернувся до суду з позовною заявою до президента України про скасування протиправного указу президента і поновлення мене на роботі. Сьогодні суд ухвалив рішення скасувати рішення про протиправний указ президента, поновити мене на посаді і це рішення підлягає негайному виконанню”.

Натомість Віктор Ющенко уже підписав указ і призначив на посаду голови Київщини, свою соратницю, позаштатну радницю Віру Іванівну Ульянченко. А остаточно визначитися хто ж керуватиме Київською областю Президент має лише після того, як справа Євгена Жовтяка пройде всі судові інстанції. Таку позицію Президента прорік заступник голови Секретаріату Президента Іван Васюник:

“Президент прийняв рішення за поданням Кабінету Міністрів. А з приводу конфліктної ситуації навколо звільнення Євгена Жовтяка, то поки що рішення ухвалила перша інстанція, далі буде апеляційна інстанція. Це питання можна вирішити в умовах демократичної України виключно судовим рішенням”.

Натомість юристи зазначають, якщо суд постановив негайно виконати рішення, як у випадку з Євгеном Жовтяком, то його потрібно виконати негайно. Андрій Федур:

“Якщо є рішення про негайне виконання судового рішення, його треба виконувати. Тобто, ви виконуйте рішення суду, а якщо ви з ним не погоджуєтеся, будь ласка подавайте апеляцію і його оскаржуйте. Але рішення суду має бути виконане”.

В свою чергу найголовніший юрист України Сергій Головатий висловив думку, що вирішення кадрових питань у суді – це “парадокс”.
XS
SM
MD
LG