Доступність посилання

ТОП новини

Одеські комуністи погрожували розправою чиновнику з міської ради та його рідним.


Петро Каландирець Одеса, 16 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - 16 червня представники лівих сил Одеси під час проведення пікету біля будинку, де мешкає начальник управління охорони пам’ятників культурної спадщини Одеської міської ради, кандидат наук, доцент Володимир Мещеряков вдалися до відвертих погроз.

Серед організаторів пікету були місцева організація Компартії України, комсомольці, Союз радянських офіцерів, Всеукраїнська Рада робітників, Союз жінок-працівниць за майбутнє дітей України, Одеська обласна Рада організації „Інтелігенція України за соціалізм”.

Кілька десятків молодиків та осіб похилого віку, заявляючи про намір захищати „від вандалізму” єдиний в Одесі пам’ятник Володимиру Леніну, замалювали надписами сусідній будинок (який є пам”яткою архітектури), але на цьому не зупинилися.

Жінки, присутні на акції, обіцяли спалити приміщення управління охорони пам’яток культурної спадщини Одеської міської ради, „якщо рішення виконкому не скасують”, лягти перед технікою і „навіть ціною власного життя не допустити її до пам’ятника вождю світового пролетаріату”.

Цього дня комуністи розмалювали навколишнЁ будинки і кіоск
„Молоді учасники пікету погрожували особисто мені, моїй родині. Обіцяли каліцтвом моїм дітям. Навіть говорили, що прах моїх предків викинуть з труни на цвинтарі на вулицю, бо такі люди не гідні перебувати в землі. Жодні мої пояснення про те, що знести пам’ятник Володимиру Леніну ніхто наміру не має, почуті не були. Адже мова йде лише про розгляд питання щодо перенесення цього пам’ятника у інше місце”, - повідомив Володимир Мещеряков.

Цього ж дня начальник управління охорони пам’яток культурної спадщини міської ради написав заяву на ім’я керівника Приморського районного відділу міліції Одеси Івана Ястремського. До заяви він доклав фото із зображенням тих, хто вдавався до погроз, організовував надписи на будинках. У заяві Володимир Мещеряков прохає розглянути наведені факти і згідно з чинним законодавством захистити його, дітей та рідних.

„У міліції мені сказали, що за фактом подання заяви може бути порушена карна справа. Осіб, які зображені на фото, будуть запрошувати для пояснення причин погроз на адресу посадової особи та його дітей”.

Учасники пікету
Як відомо, виконком Одеської міської ради ухвалив рішення про винесення на розгляд найближчої сесії ради питання про можливість перенесення пам’ятника Володимиру Леніну з Куликового поля на територію парку імені Ленінського комсомолу.
XS
SM
MD
LG