Доступність посилання

ТОП новини

У Криму прогнозують загострення етно-політичної ситуації.


Володимир Притула Сімферополь, 22 червня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Ми продовжуємо слідкувати за розвитком подій довкола справи “Коттон-Симеїз”, за якою у Криму засудили шістьох репатріантів. Учора Апеляційний суд Криму, попри масові протести репатріантів, залишив вирок у силі. Тепер експерти і політики прогнозують загострення на півострові етнополітичної ситуації.

“Наші діти у в’язницях! Ми не маємо мовчати, нас не залякають!” – рішучість учасників учорашнього мітингу на захист шістьох репатріантів не вплинули на рішення Апеляційного суду Криму. У четвер повторно розглянувши касаційн скаргу родичів засуджених за справою про напад на журналістів у селищі Симеїз і бійці сімферопольського бару "Cotton club", залишив вирок без змін.

Учасники громадської кампанії “Азатлик!” (“Свобода!”), які організували мітинг, кажуть, що продовжать боротьбу, бо вважають вирок суду несправедливим та упередженим.

Один з лідерів кампанії “Азатлик!”, юрист Надир Бекиров переконаний, що Апеляційний суд, залишивши вирок незмінним, не взяв до уваги те, що Верховний суд визнав його необгрунтованим і незаконним: “Безумовно, зараз люди, які виступали на захист несправедливо засуджених своїх співвітчизників, отримали повне і законне право продовжувати свої дії у тих доступних формах, щоб боротися проти цього офіційно незаконниго і несправедливого рішення”.

Кампанія "Азатлик!" ("Свобода!") на захист засуджених триває.
За його словами, тепер слід чекати масових кримськотатарських виступів, а також, не виключено, – загострення етнополітичної ситуації в Криму. Ружди, 65-літній активіст громадської кампанії “Азатлик!”, каже, що протестуватиме і далі: “Вини нас залякують. Щоб ми тут мовчали, коли нас топчуть. Щоб ми так і залишалися безправними. Ми не проти інших народів тут стоїмо, щоб тут росіяни чи інші не жили – будь ласка, нехай на здоров’я жимуть. Як жили дружно до війни. Ми зараз хочемо одного – щоб у нас були права!”, - це був активість громадської кампанії “Азатлик!” (“Свобода!”) Ружди.
XS
SM
MD
LG