Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль погрожує вбити лідерів палестинського угруповання “Хамас”, які перебувають у Сирії.


Їх звинувачують у викраденні палестинськими бійцями ізраїльського військового три дні тому.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт попередив, що не “погребує надзвичайними заходами” для звільнення заручника.

Він, однак, запевнив, що військові дії не зачеплять мирне населення палестинських територій:

"Ми не хочемо шкодити палестинському народу. В операції, яку ми провели напередодні, мирні жителі не постраждали. Уряд на чолі із “Хамасом” та керівники угруповання у Сирії несуть пряму відповідальність за реальність, в якій ми опинились. Будь-які зміни та погіршення стану [палестинського] народу лежить цілком на них”.

Ольмерт зазначив, що операція ізраїльських військових на палестинських територіях, яка розпочалась вночі, триватиме і надалі.

Він, додав, що Ізраїль не має наміру окупувати територію смуги Гази.

В свою чергу, міністр закордонних справ Ізраїлю засудила президента Палестинської адміністрації Махмуда Аббаса за його неспроможність вмовити радикальне угруповання звільнити з полону ізраїльського солдата:

"Ізраїль надав президенту Палестинської адміністрації Махмуду Аббасу всі можливості для звільнення [полоненого ізраїльського солдата] та захисту його життя. На жаль, він нічого не зробив. Ізраїль не може більше чекати. Ми сподіваємось, що міжнародна спільнота буде продовжувати тиснути на очолювану терористами Палестинську адміністрацію, аби звільнити ізраїльського військового та запобігти подальшому погіршенню ситуації”.
XS
SM
MD
LG