Доступність посилання

ТОП новини

Одеський міськвиконком і обласна державна адміністрація 15 разів, за останній рік, відмовилась надати землю для будівництва храмів Українській Православній Церкві Київського Патріархату


Про це заявив під час виступу на засіданні Координаційної Ради духовно-світської злагоди ігумен Микита Сировєгін з Одесько-Балтської єпархії православної церкви Київського патріархату.

Заступник начальника управління внутрішньої політики Одеської міськради Тетяна Кузнєцова коментуючи заяву ігумена Микити зазначила, що використання всіх земельних ділянок Одеси розподілене згідно з Генеральним планом розвитку міста, а тому вирішити цю проблему достатньо складно. „Але, спільними зусиллями все можливе”, додала заступник начальника управління внутрішньої політики Одеського міськвиконкому.

Станом на 30 червня в Одеській області зареєстровані 88 громад вірних УПЦ Київського Патріархату, з них дванадцять в Одесі. Натомість в Одесі є нині лише два діючих храми УПЦ КП.

Українська Православна Церква Московського Патріархату має в Одеській області 194 діючих храми, з них майже 30 в обласному центрі.
XS
SM
MD
LG